Samen maken we Zeeland

Dow

Dennis Tange is unit coördinator bij Dow in Terneuzen. Als grootste werkgever in Zeeuws-Vlaanderen maakt Dow, samen met haar partners, innovatieve producten en duurzame oplossingen. Vanuit Scalda lopen veel technische studenten stage bij Dow, bijvoorbeeld vanuit de opleiding Operator C. Dennis: “In mijn rol vind ik het leuk om nieuwe mensen op te leiden. Daarom ben ik stagebegeleider van Niels.”

Samen maken we Zeeland | Dow Terneuzen


Trots

Niels Oppeneer studeert Procestechniek en doet nu zijn eindstage bij Dow. “Ik vind de stages het leukst aan mijn studie, want dan kun je zien of het beroep bij je past.” Hij heeft het enorm naar zijn zin bij Dow en andersom zijn ze ook erg tevreden over hem. “Ik werk in een leuke ploeg en heb een contract aangeboden gekregen, dus ik kan hier blijven. Dat maakt me trots!”

Zeeland wordt de toekomst

Emiel Duit is docent Procestechniek bij Scalda. Hij is trots dat studenten straks niet meer vanaf 18 jaar op stage kunnen bij Dow, maar al vanaf 16 jaar. “Mooi dat Dow hier het voortouw in neemt. Zo krijgen studenten die worden opgeleid tot jongprofessionals veel sneller een kijkje in de keuken. Onze mooie provincie Zeeland heeft veel te bieden. Zeeuwse bedrijven haken slim in op belangrijke veranderingen, zoals de energietransitie. Het bouwen van waterstofplants bijvoorbeeld, ter vervanging van conventionele energiebronnen. Zeeland wordt misschien wel de toekomst!” Zo maken we Zeeland samen met Dennis, Emiel en Niels innovatiever.

Ontdek Dow Terneuzen via dow.com

Ik werk in een leuke ploeg en heb een contract aangeboden gekregen, dus ik kan hier blijven. Dat maakt me trots!

Niels Oppeneer
student opleiding Procestechniek

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Heb jij een bijzonder verhaal en wil jij ook samen met ons Zeeland maken? Deel het met ons.

Neem direct contact op

Omhoog