Gastheer/ -vrouw

  • Niveau 2

Als gastheer/-vrouw voer je voorbereidende werkzaamheden uit, ontvang je de gasten en adviseer je hen over de gerechten en dranken. Je serveert en rekent af. Na afloop ruim je op en sluit je mee af. Als er cateringwerkzaamheden zijn op locatie, help je daar met allerlei werkzaamheden om ervoor te zorgen dat de catering goed verloopt. Als gastheer/-vrouw werk je altijd samen met een leidinggevende.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Als gastheer of gastvrouw ben jij het gezicht van het bedrijf! Is dat iets wat bij jou past? Meld je dan nu aan!

Tijdens de opleiding krijg je praktijk en practicum/theorie op school en ben je een aantal dagen in de week werkzaam in een erkend leerbedrijf. Daarnaast horen talen en rekenen tot de vakken die je in de opleiding krijgt. Natuurlijk hoort er ook een stuk theorie bij deze opleiding, maar je bent vooral te vinden in het schoolrestaurant.

In deze BOL-opleiding loop je stage bij een bedrijf dat past bij het niveau. Wekelijks zijn dat twee dagen (16 uur). We zoeken altijd een bedrijf bij jou in de regio, zodat je weinig reistijd hebt.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Engels in de beroepscontext A2
  • Duits in de beroepscontext A2
  • Eetcultuur en -wensen

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg; 
  • een mbo-diploma niveau 1. 

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Na de opleiding kun je gaan werken in het restaurant van een horecabedrijf of stroom je door naar de niveau 3-opleiding Zelfstandig werkend gastheer/ -vrouw. Deze vervolgopleiding duurt dan nog twee jaar.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.