Samen maken we Zeeland

Klok’uus

Shirley Jacobs is praktijkbegeleider bij Klok’uus in 's-Heer Arendskerke. Bij Klok’uus kun je terecht voor een dagje weg voor het hele gezin. Er is voor ieder wat wils: van een grote binnenspeeltuin tot buitenactiviteiten zoals lasergamen of bungeejumpen. Daarnaast kun je er terecht voor een lekkere maaltijd in het restaurant. Shirley zorgt ervoor dat alle activiteiten bij het Klok’uus goed verlopen. Verder begeleidt ze vanuit Klok’uus stagiairs van Scalda.

Samen maken we Zeeland | Klok’uus


Leren in de praktijk

Een van de studenten die Shirley begeleidt is Ryan Streitwolf. Hij volgt onze opleiding Medewerker sport en recreatie. Tijdens deze opleiding leren studenten deelnemers te begeleiden, motiveren, aan te sturen en enthousiast te maken om te bewegen. Het leukste aan zijn stageplaats bij Klok’uus vindt Ryan dat hij open collega’s heeft waarmee hij veel samendoet en die hem veel leren over het vak.

Snelle ontwikkeling

Laurent Legrand werkt als docent bij CIOS Zuidwest-Nederland, waar de sportopleidingen van Scalda onder vallen. Hij begeleidt de studenten van Medewerker sport en recreatie tijdens hun stage bij bedrijven zoals Klok’uus. Waar Laurent energie van krijgt? Als hij ziet dat een stagiair zich aan het eind van de stageperiode heeft ontwikkeld tot een volwaardige en enthousiaste medewerker die al jaren bij het bedrijf lijkt te werken. En het is al helemaal geweldig als een student een contract aangeboden krijgt om op de stageplaats te komen werken.

Zeeuwse toekomst

Niet alleen studenten profiteren van de samenwerking. Ook voor stagebedrijven zoals Klok’uus en voor de provincie Zeeland zijn stagiairs als Ryan van grote waarde. Zo helpen stagiairs – die met regelmaat later ook in dienst treden - bij het verminderen van het personeelstekort in de evenementen- en toerismesector. Dit personeelstekort is ontstaan door met name seizoensgebonden werk, arbeidskrapte en vergrijzing. Doordat stagiaires meelopen zijn er bijvoorbeeld het hele jaar door werknemers beschikbaar in plaats van enkel in de zomer. Dit komt de kwaliteit van de dienstverlening en gastvrijheid ten goede in deze voor Zeeland belangrijke sector. Laurent is er dan ook van overtuigd dat alle onderdelen van Scalda er samen voor zorgen dat Zeeland voorzien blijft van dit soort vakmensen. Zo maken wij Zeeland samen met Shirley, Laurent en Ryan gastvrijer.

Ontdek Klok'uus via klokuus.com

Waar ik echt gelukkig van word is als een student een contract aangeboden krijgt om bij het Klok’uus te komen werken, of op welke andere plek dan ook.

Laurent Legrand
docent CIOS Zuidwest-NL

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Heb jij een bijzonder verhaal en wil jij ook samen met ons Zeeland maken? Deel het met ons.

Neem direct contact op

Omhoog