Samen maken we Zeeland

Kibeo

Kibeo is een kinderopvangorganisatie in Zeeland die kinderen opvangt met een leeftijd tussen 0 en 12 jaar. Kinderopvang dicht bij huis staat centraal bij Kibeo, vandaar hun vele vestigingen verspreid over de provincie. Ook hechten ze veel waarde aan kinderopvang die leuk, goed verzorgd en vertrouwd is. Zo kunnen ouders dus met een gerust hart naar hun werk. Kimberly Sinke werkt als vestigingsmanager en praktijkbegeleider bij Kibeo in Goes. Naast haar rol als vestigingsmanager is Kimberley ook werkbegeleider van stagiaires van opleiding Kindprofessional bij Scalda.

Samen maken we Zeeland | Kibeo


Aandacht voor ontwikkeling

Monique van Bennekom–Matthijsse werkt als docent bij de opleiding Kindprofessional. Tijdens deze opleiding ontwikkelen studenten zich tot pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang en is er de mogelijkheid om ook als onderwijsassistent aan de slag te gaan. Vanuit de opleiding begeleidt Monique studenten op de werkvloer bij Kibeo. Zo observeert zij hoe de studenten met de kinderen omgaan en helpt ze haar studenten bepalen op welke gebieden ze kunnen groeien als professional.

Veel mogelijkheden

Eén van onze Kindprofessional-studenten die stage loopt bij Kibeo is Eva de Feijter. Wat onze opleiding volgens haar uniek maakt is dat studenten zowel stage kunnen lopen bij een basisschool als bij een kinderopvang. Het voordeel hiervan is dat je binnen drie jaar niet één, maar twee diploma’s op zak hebt. Eva is trots op de mogelijkheden die de stage en opleiding haar bieden: “Ik krijg het vertrouwen vanuit de leerkracht of pedagogisch medewerker om opdrachten te mogen uitvoeren of echt met de kinderen zelf bezig te zijn en te laten zien wat ik kan en wat ik leuk vind.”

Zeeuwse toekomst

Deze samenwerking tussen Kibeo en onze opleiding geeft studenten niet alleen waardevolle praktijkervaring binnen een organisatie, maar draagt ook bij aan de toekomst van de kinderopvang in Zeeland. Zo vertelt Kimberley dat Kibeo haar stagiaires een contract kan aanbieden als de stageperiode voorbij is. Dit is belangrijk, omdat studenten op deze manier in Zeeland aan het werk gaan in plaats van elders in het land. We kunnen deze studenten namelijk hard gebruiken in Zeeland! Door genoeg mogelijkheden voor kinderopvang in de provincie aan te bieden verdwijnen lange wachtlijsten en is het aantrekkelijker voor mensen met kinderen om hier te wonen en te werken. Vergrijzing kan zo worden beperkt. Gelukkig weten tegenwoordig ook steeds meer jongens onze opleiding te vinden. Deze nieuwe krachten worden dan ook met open armen ontvangen door Kibeo! Zo maken wij Zeeland samen met Kimberley, Monique en Eva aantrekkelijk voor jonge gezinnen.

Ontdek Kibeo Kinderopvang via kibeo.nl

Wat mij trots maakt is dat ik het vertrouwen krijg vanuit de leerkracht of pedagogisch medewerker om te laten zien wat ik kan en wat ik leuk vind.

Eva de Feijter
student Kindprofessional

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Heb jij een bijzonder verhaal en wil jij ook samen met ons Zeeland maken? Deel het met ons.

Neem direct contact op

Omhoog