Leidinggevende bediening

  • Niveau 4

Als leidinggevende bediening heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een restaurant. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In het restaurant coördineer en organiseer jij de werkzaamheden. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Een leidinggevende bediening heeft twee hele belangrijke taken: je zorgt voor tevreden gasten én je geeft leiding aan een team van medewerkers in de bediening. Zie jij jezelf dit wel doen? Meld je dan nu aan!

Je kunt deze opleiding ook volgen in de Praktijkroute Horeca-Toerisme. De Praktijkroute Horeca-Toerisme wordt gegeven bij verschillende horeca- en toerismebedrijven in de regio’s Walcheren, West-Schouwen-Duiveland en West-Zeeuws-Vlaanderen. Op de Scalda locatie Podium in Middelburg wordt de reguliere variant van deze opleiding gegeven. De opleiding volgen in de Praktijkroute betekent dat je vanaf dag één aan de slag gaat in de praktijk en daar een BOL-opleiding volgt. Je wordt gecoacht door een coach van Scalda en een praktijkopleider van het bedrijf. Meer informatie vind je op de opleidingspagina van de Praktijkroute Horeca-Toerisme of meld je direct aan voor deze opleiding bovenin deze pagina.

Bij de reguliere opleiding in Middelburg zijn de schooljaren als volgt ingedeeld:​

Leerjaar 1: In deze eenjarige opleiding leer je leidinggeven in een restaurant. Je leert over financiële zaken in een bedrijf, communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken, plannen en je krijgt les in het ontwikkelen van een afdelingsplan.

Daarnaast vinden we algemene ontwikkeling als taal, rekenen en burgerschap ook belangrijk zodat je goed bent voorbereid op je toekomst. Je gaat één dag in de week naar school en je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Bereidt gerechten
  • Duits in de beroepscontext A2
  • Duurzaamheid in het beroep D
  • Eetcultuur en –wensen
  • Wijnkennis 1
  • Wijnkennis 2

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

scalda drop
  • Met deze opleiding is de kans op een baan

    4
  • Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer

    7,4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).

  • Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

  • Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

  • In het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 3 Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw en;
  • Een dienstverband van minimaal 24 uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op stagemarkt.nl.

Kerncompetenties

Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • contactuele vaardigheden
  • creativiteit
  • flexibiliteit
  • plannen en organiseren
  • samenwerken
  • stressbestendigheid
scalda drop
  • Met deze opleiding is de kans op een baan

    4
  • Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer

    7,4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).

  • Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

  • Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.

Download kostenoverzicht (PDF)

scalda drop
  • Met deze opleiding is de kans op een baan

    4
  • Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer

    7,4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).

  • Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

  • Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Met dit diploma kun je gaan werken als leidinggevende in een gerenommeerd horecabedrijf. Je kunt je verder gaan richten op je carrière of je kunt doorstromen naar een ad-traject of het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. 

scalda drop
  • Met deze opleiding is de kans op een baan

    4
  • Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer

    7,4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).

  • Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

  • Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Vlietstraat 11a Terneuzen Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.