cursus veilig werken met motorkettingzaag

Veilig werken met de motorkettingzaag - lichte velling

Overig

Werk jij met een motorkettingzaag en vel je bomen of kort je stamhout in? Of wil je graag werken met de motorkettingzaag? Dan is de training ‘Veilig werken met de motorkettingzaag - lichte velling leer (0 tot 25 cm)’ iets voor jou. Het werken met een motorkettingzaag brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Tijdens deze training leer je veilig en professioneel omgaan met de kettingzaag. Hoe onderhoud je de motorkettingzaag, waar moet je op letten en in de praktijk leer je hoe je op veilige en verantwoorde wijze een boom velt met gebruik van verschillende hulpmiddelen. Onder deskundige begeleiding verbeter je je zaagtechniek en willen we je aangeleerd en verkeerd gebruik afleren. Heb je de training met een voldoende resultaat afgesloten dan voldoe je ook aan de geldende Arboverplichtingen.

De motorkettingzaag wordt binnen het ‘groen’ veel gebruikt. Deze machine wordt gebruikt voor het vellen van bomen of voor het inkorten van stamhout en het zagen van openhaardhout. Het werken met een motorkettingzaag brengt veel veiligheidsrisico’s met zich mee. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel ongelukken bij deze werkzaamheden, soms zelfs met blijvend letsel. Tijdens deze training leer je veilig en professioneel omgaan met de motorkettingzaag. De training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. 

Tijdens de theorie komen de volgende onderwerpen aanbod: 

  • Veiligheid en Arbowet;
  • Definitie en opbouw van de kettingzaag;
  • Dagelijks onderhoud van de motorkettingzaag;
  • Veiligheidseisen voor gebruik;
  • Vellen of uitsnoeien van bomen en afkorten van stamhout

In het praktijkgedeelte behandelen we de volgende onderwerpen: 

  • Dagelijks onderhoud van de motorkettingzaag;
  • Herkennen en oplossen van kleine storingen;
  • Werkhouding ter voorkoming van lichamelijke klachten;
  • Juiste inzet van de (motor)kettingzaag;
  • Vellen van bomen tot Ø 25 cm, uitsnoeien en afkorten van stamhout

Het praktische deel wordt uitgevoerd in een echte situatie.
De praktijkdag sluiten we af met een examen.

Duur
De training Veilig werken met de motorkettingzaag - lichte velling is verspreid over drie aansluitende dagen.  De start van een nieuwe training is nog niet bekend.

Er zijn geen specifieke voorwaarden voor jou deelname. Er kunnen 6 tot 8 deelnemers meedoen.

De kosten voor de training Veilig werken met de motorkettingzaag - lichte velling bedragen €579,- ex. BTW. Dit is inclusief de benodigde veiligheidskleding (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) en al het noodzakelijke professionele gereedschap is aanwezig.

Bij voldoende resultaat ontvang je een persoonlijk certificaat inclusief pasje (geldigheidsduur van 5 jaar).

Meer informatie of inschrijven

Het is ook mogelijk om deze training In Company uit te voeren. Vraag naar de mogelijkheden om de training op jouw locatie voor meerdere kandidaten te verzorgen. Wil je meer informatie of inschrijven voor de training Veilig werken met de motorkettingzaag - lichte velling? Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van Dennis Plessius.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog