Uitvoerder/opzichter groene ruimte (hovenier)

  • Niveau 4

Ben je ondernemend, werk je graag in de buitenlucht en houd je van aanpakken? Dan is de opleiding ‘Hovenier’ iets voor jou! Je leert tuinen, parken en plantsoenen aan te leggen en te onderhouden. Je overlegt met klanten over de aanleg en onderhoud van tuin of park. Voordat je een mooie tuin gaat aanleggen heb je veel contact met de klant over het tuinontwerp en de offerte. Voor je bedrijf stel je een kostenbegroting op en bewaak je het uitvoeringsbudget. Als leidinggevende binnen een hoveniersbedrijf houd je je bezig met: mensen begeleiden, voorbereiding, veiligheidseisen en toezicht houden op een goede uitvoering.

Toevoegen aan je favorieten

Onderdelen opleiding hovenier

  • Praktische groentechnische vaardigheden
  • Aanleg- en onderhoudswerkzaamheden
  • Samenwerken met collega’s
  • Omgaan met opdrachtgevers
  • Organiseren en plannen van dagelijkse werkzaamheden
  • Bedrijfsvoering

Beroepspraktijkvorming
Een belangrijk onderdeel in het beroepsonderwijs is de beroepspraktijkvorming (BPV), kortweg stage genoemd. Hier leer je het vak in de praktijk en ga je dus concreet bij een bedrijf of instelling aan de slag. 

BOL
BOL staat voor BeroepsOpleidende Leerweg.
Bij BOL heb je één of twee dagen per week stage en zijn er ook diverse blokstages gedurende de gehele opleiding. Er zijn zelfs mogelijkheden voor internationale stages. 

Keuzdelen 2019/2020
Als onderdeel van de opleiding Uitvoerder/opzichter groene ruimte volg je één of meer keuzedelen. Je kunt in het huidige schooljaar kiezen uit de volgende opties:

Ook is het mogelijk een keuzedeel te volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

Als je een niveau 4 opleiding wilt gaan doen heb je een vmbo-diploma KB, GL of TL nodig. Een mbo-3 diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 is ook voldoende.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. 

Download kostenoverzicht (PDF)

In onze regio's zijn er voldoende mogelijkheden voor onze studenten om aan stage en werk te komen. Op de website van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kun je dit precies zien.

Stationspark 39 Goes

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.