Bedankt voor je aanmelding!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Lees hieronder wat je vervolgstappen zijn...

Gelukt! Je aanmelding is afgerond. Leuk dat je een opleiding komt volgen bij Scalda. De samenvatting van jouw aanmelding vind je in jouw mailbox. Binnen 5 werkdagen ontvang je een tweede mailtje met daarin meer informatie over het vervolgproces. We hopen je snel te verwelkomen op een van onze locaties. 

Hieronder vind je alvast een overzicht van de volgende stappen van het aanmeldproces.

Vervolgstappen 

 1. Ontvangst welkomstmail en voorbereidende vragen
  Binnen 5 werkdagen ontvang je een welkomstmail. Deze mail bevat een link waarmee je toegang krijgt tot enkele vragen. Jouw antwoorden op deze vragen worden gebruikt tijdens je kennismakingsgesprek en/of als voorbereiding op je start bij je opleiding. Reserveer tijd om de vragen door te nemen en te beantwoorden.  
   
 2. Kennismakingstraject
  Zodra wij je aanmelding hebben verwerkt ontvang je een link naar het aanmeldportaal van Intergrip. Hier staan een korte vragenlijsten en een blog-opdracht voor je klaar. Dit kan je in één keer of per onderdeel afronden.
  Loopbaanblog
  Volg je nu een vmbo-opleiding op een Zeeuwse middelbare school? Dan heb je ook een Loopbaanblog gemaakt. Deze blog wordt automatisch met ons gedeeld. Je kunt hieraan blijven werken tot drie dagen voor jouw kennismakingsgesprek. Volg je geen vmbo-opleiding op een Zeeuwse middelbare school? Dan kan je via het aanmeldportaal een blog-opdracht maken.
   
 3. Kennismakingsgesprek
  Je ontvangt per mail een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek of kennismakingssessie (afhankelijk van jouw gekozen opleiding). In dit kennismakingsgesprek gaan we met je in gesprek over je loopbaanoriëntatie. Wie ben je, wat wil je bereiken en past dit bij de opleiding die je gekozen hebt? Jouw loopbaanblog vormt de basis van dit gesprek.

  Bij heel veel studenten is het kennismakingsgesprek met de nieuwe opleiding een bevestiging van hun studiekeuze. Als er bij het kennismakingsgesprek bij de nieuwe opleiding toch twijfels zijn of de gekozen opleiding wel bij jou past, kan de opleiding je hierover adviseren. In een gesprek worden de twijfels van jou of van de opleiding besproken. De opleiding kan je ook voorstellen om wat uitgebreider kennis te maken met de opleiding, zodat je een goed besluit kunt nemen over je inschrijving in de nieuwe opleiding.

  Tip! Zet jouw kennismakingsgesprek direct in je agenda. Zo kun je de afspraak niet vergeten! Zet 4 dagen voor het kennismakingsgesprek in je agenda dat je Loopbaanblog moet invullen. Zo ben je keurig op tijd en goed voorbereid!

 4.  

  Vrijblijvend studieadvies
  Enkele dagen na je kennismakingsgesprek ontvang je van ons per mail, ter afsluiting van het kennismakingstraject, een vrijblijvend studiekeuzeadvies.

   

 5. Zet je handtekening
  Ga je in je opleiding direct op stage, of ga je de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) volgen? Dan ontvang je in een aparte mail de Praktijkovereenkomst (POK). Die onderteken je (mét datum) en stuur je aan ons terug. 
   
 6. Lever je diploma('s) in
  Jouw diploma wordt automatisch bij ons aangeleverd via DUO.
Omhoog