Bedankt voor je aanmelding!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Lees hieronder wat je vervolgstappen zijn...

Gelukt! Je aanmelding is afgerond. Leuk dat je een opleiding komt volgen bij Scalda. De samenvatting van jouw aanmelding vind je in jouw mailbox. Binnen 5 werkdagen ontvang je een tweede mailtje met daarin meer informatie over het vervolgproces. We hopen je snel te verwelkomen op een van onze locaties. 

Hieronder vind je alvast een overzicht van de volgende stappen van het aanmeldproces.

Vervolgstappen 

 1. Ontvangst welkomstmail en voorbereidende vragen
  Binnen 5 werkdagen ontvang je een welkomstmail. Deze mail bevat een link waarmee je toegang krijgt tot enkele vragen. Jouw antwoorden op deze vragen worden gebruikt tijdens je kennismakingsgesprek en/of als voorbereiding op je start bij je opleiding. Reserveer tijd om de vragen door te nemen en te beantwoorden.  
   
 2. Loopbaan-blog
  Volg je op dit moment een vmbo-opleiding op een Zeeuwse school? Na je aanmelding wordt automatisch jouw Loopbaan-blog met ons gedeeld. Je kunt hier nog steeds aan blijven werken tot drie dagen voor jouw kennismaking en je start bij de opleiding. 
  Volg je geen vmbo-opleiding op een Zeeuwse school? Je krijgt een Loopbaan-blog tijdens het invullen van de vragenlijst aangeboden.  
   
 3. Kennismakingstraject
  Zodra wij je aanmelding hebben verwerkt, nodigen wij je uit om deel te nemen aan ons kennismakingstraject. Je ontvangt per mail een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek of voor een kennismakingsbijeenkomst, waarbij we in gesprek gaan over je loopbaanorientatie. Denk aan vragen als: wie ben je, wat wil je bereiken en past dit bij de opleiding die je gekozen hebt.
   
 4. Vrijblijvend studieadvies
  Enkele dagen na je kennismakingsgesprek ontvang je van ons per mail, ter afsluiting van het kennismakingstraject, een vrijblijvend studiekeuzeadvies. (Uitzonderingen hierop zijn opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplaatsen en opleidingen met aanvullende toelatingseisen). Tip! Zet jouw kennismakingsgesprek direct in je agenda. Zo kun je de afspraak niet vergeten!  
   
 5. Zet je handtekening
  Bij een positief studiekeuzeadvies ontvang je – binnen twee weken na het verzonden studiekeuzeadvies - van ons per mail de Onderwijsovereenkomst (OOK). Je tekent dit document voor akkoord, vult de datum van ondertekenen in en stuurt hem dan terug naar ons. 
  Ga je in je opleiding direct op stage, of ga je de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) volgen? Dan ontvang je in een aparte mail ook de Praktijkovereenkomst (POK). Ook die onderteken je (mét datum) en stuur je aan ons terug. 
  Ben je minderjarig? Dan ondertekenen je ouder(s)/ verzorger(s) de OOK mee. Belangrijk om te weten: je ouder(s) stemmen hiermee in dat jij zelfstandig de POK mag tekenen. 
   
 6. Lever je diploma('s) in
  Jouw diploma wordt automatisch bij ons aangeleverd via DUO.
Omhoog