Cursus Helix Learning Leidinggevende op de werkvloer

Leidinggevende op de werkvloer

Overig

Als beginnend leidinggevende binnen de commerciële dienstverlening, zakelijke dienstverlening, horeca of Toerisme en recreatie branche sta je voor een mooie uitdaging om leiding te geven aan medewerkers op de werkvloer. Met de online tool van de cursus Leidinggevende op de werkvloer stoom je jezelf in 13 weken klaar voor deze taak.

Of misschien wil je graag een volgende stap maken in je loopbaan en heb je de ambitie om als leidinggevende aan de slag te gaan? Ook dan is deze online cursus geschikt voor jou.

Je kunt op elk gewenst moment met de online cursus starten.

In de online cursus ‘Leidinggevende op de werkvloer’ is er aandacht voor het aansturen en begeleiden van medewerkers. Je leert communiceren, plannen, behouden van overzicht en het aansturen van medewerkers in projecten.

Er worden 5 hoofdstukken behandeld:

  1. In het eerste hoofdstuk maak je een kernkwadrant en onderzoek je welke leiderschapsstijlen er zijn. Ook onderzoek je welke type leider het beste bij je past.
  2. In het tweede hoofdstuk leer je gesprekstechnieken toepassen en je bewust te zijn wat de kracht van (lichaams-)taal is. Deze ervaringen gebruik je bij het leiden van een werkoverleg.
  3. In hoofdstuk drie leer je innovatief handelen, probleemoplossend denken en weten hoe je omgaat met privéomstandigheden en conflicten op de werkvloer. Je maakt een planning, leert wat goed timemanagement is en onderzoekt welke kwaliteits- en productiviteitsnormen voor jouw werk van toepassing zijn. Tenslotte leer je wat effectief leiderschap is, hoe je taken delegeert en hoe je een functioneringsgesprek voert.
  4. In hoofdstuk vier leer je welke technieken je kunt inzetten om medewerkers zijn of haar doelen te laten formuleren. Verder leer je hoe je een medewerker coacht en welke verschillende motivatietechnieken je kunt inzetten bij het begeleiden van medewerkers. Tot slot leer je dat een leider in verschillende situaties een andere aanpak hanteert.
  5. In het laatste hoofdstuk schrijf je een inwerkprogramma. Verder leer je welke ondersteunende- en ontwikkelingsmogelijkheden medewerkers hebben. Na het maken van de opdracht weet je welke wet- en regelgeving van toepassing zijn binnen jouw bedrijf.

Je bent een beginnende leidinggevende of hebt de ambitie om als (beginnend) leidinggevende aan de slag te gaan binnen de volgende sectoren:

  • Commerciële dienstverlening
  • Zakelijke dienstverlening
  • Horecabranche
  • Toerisme en recreatie branche

De kosten van de cursus zijn € 950,- (excl. BTW) per persoon. Daarnaast heb je de kosten voor de Licentie All you can learn van € 21,95.

Ben je geslaagd voor het examen dan ontvang je een mbo-certificaat van Scalda. Dit certificaat wordt geregistreerd in het landelijke diploma register. Met het mbo-certificaat op zak heb jij de kennis en kunde in huis om medewerkers op een prettige wijze te begeleiden en aan te sturen.

Meer informatie of inschrijven  

Wil je inschrijven of meer weten over deze online cursus? Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van Lenny van Hoeffelen.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog