Assistent Logistiek

 • Niveau 1

Je kan als assistent logistiek bijvoorbeeld aan de slag bij bedrijven die zich bezighouden met transport en handel, zoals: distributiecentra, transportbedrijven, productiebedrijven of het magazijn van een groothandel. Je bent een echte doener en steekt graag je handen uit de mouwen.

 • Steeds meer mensen bestellen artikelen online. Al die spullen worden achter de schermen door medewerkers opgeslagen, verwerkt en vervoerd. Dat noem je logistiek. Je werkt in een groothandel of bedrijf waar artikelen worden verdeeld en verzonden.
 • Producten moeten continu worden verplaatst, geladen en gelost. Jij assisteert erbij zodat alles op rolletjes loopt, iedereen zijn levering op tijd heeft en je collega’s alles terug kunnen vinden.
 • Je maakt afspraken over het versturen van goederen en maakt ze klaar om te versturen.
 • Je verpakt spullen voor de opslag. Je ontvangt en controleert leveringen en verzamelt orders.
 • Je let op veiligheid van jou en je collega’s.

Bij de opleiding assistent logistiek leer je om veel processen tegelijkertijd in de gaten te houden. Je bent een echte aanpakker en ziet jezelf al werken in een magazijn, distributiecentrum of transportbedrijf.

We stellen geen eisen aan je vooropleiding. Tijdens een intakegesprek kijken we of deze opleiding iets voor jou is. Na je opleiding kan je aan het werk, of doorleren op mbo-niveau 2.

Kerncompetenties
Bij deze opleiding zijn een aantal competenties belangrijk. Als assistent logistiek ben je iemand die van aanpakken weet. Je steekt graag je handen uit de mouwen en je neemt initiatief. Je bent dienstverlenend ingesteld en je werkt nauwkeurig en snel. Omdat het belangrijk is dat de klanten het juiste product ontvangen, blijf je scherp. Je gaat met grote zorgvuldigheid om met de opgeslagen producten. Je bent collegiaal en vindt het leuk om in een team te werken.

 

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Entree - Assistent Constructietechniek
  Ik ben graag met mijn handen bezig en zie het liefst meteen resultaat aan het einde van de dag. Als ik zelf iets mag maken gaat het echt leven voor mij.
  Tariq Muhammad
  Entreeopleiding

De opleiding Logistiek wordt alleen in de BBL variant aangeboden.

 • BBL (Beroepsbegeleidende leerweg): een dag naar school en vier dagen werken

De Entreeopleiding bereidt je voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. Je krijgt onderwijs op school en in de beroepspraktijk. Op school staat het werken aan de beroepsvakken van het door jou gekozen profiel centraal. Daarnaast is er aandacht voor taal, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschap. 

We bieden intensieve (individuele) coaching en loopbaanbegeleiding. Hierdoor is de kans groot dat je meer resultaat haalt in je opleiding. In de laatste periode van het schooljaar bereid je je voor op het behalen van je diploma. Heb je aan alle eisen voldaan, dan haal je je mbo-diploma.

Bindend studieadvies (BSA)
In de vierde maand van de Entreeopleiding krijg je een bindend studieadvies (BSA). Als je dit haalt kun je verder met je opleiding. Het bindend studieadvies wordt gebaseerd op voldoende voortgang inde studie waaruit blijkt dat je de opleiding binnen het studiejaar kunt afronden. Specifieke eisen ten aanzien van het BSA krijg je voor aanvang van de opleiding.

Keuzedelen 2019 /2020
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Ondernemend gedrag
 • Duurzaamheid in het beroep A

Je kan ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

 • Je bent op 1 augustus minimaal 16 jaar.
 • Je hebt het voortgezet (speciaal) onderwijs zonder diploma verlaten;
 • Je bent in staat een mbo-opleiding niveau 1 af te ronden.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen op scalda.nl onder de knop ‘kosten’ een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.

Nadat je de opleiding hebt afgerond ga je aan het werk. Als je verder wilt en kan leren, kan je terecht bij alle andere beroepsopleidingen op niveau 2. Samen met je coach onderzoek je wat de mogelijkheden zijn.

Ravensteijnweg 1 Middelburg Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.