CIOS Zuidwest-Nederland en Het Goese Lyceum Bergweg slaan de handen ineen

11 februari 2022
Ferenc Weisz, teamleider bij CIOS Zuidwest-Nederland, en Lyda Vos, teamleider bij Het Goese Lyceum Bergweg

Mbo-school CIOS Zuidwest-Nederland* en middelbare school Het Goese Lyceum Bergweg** slaan de handen ineen. Ferenc Weisz, teamleider bij CIOS, en Lyda Vos, teamleider bij Het Goese Lyceum, ondertekenden donderdag 10 februari het convenant ‘Praktijkleren’. Het doel hiervan is om de samenwerking tussen de twee scholen te bevorderen. Het beweegaanbod voor de middelbare school leerlingen wordt uitgebreid en verbeterd en de CIOS studenten doen extra werkervaring op.

CIOS-studenten gaan vanaf nu sport- en spelactiviteiten verzorgen voor de leerlingen van middelbare school Het Goese Lyceum, in recreatiecentrum Omnium in Goes. Dit gebeurt onder begeleiding van docenten van zowel CIOS, als Het Goese Lyceum.

Vanuit het Goese Lyceum zijn we zeer blij met de samenwerking met het CIOS”, vertelt docent Marcel Jongepier. “Dankzij de vele lesgevers/studenten vanuit het CIOS, krijgen onze leerlingen extra aandacht. Ze maken zo kennis met diverse materialen en methodieken. Bovendien kunnen leerlingen die affiniteit hebben met sport, alvast overwegen of het CIOS een geschikte vervolgopleiding is.” Voor de docenten is het fijn dat ze even hun handen vrij hebben qua organisatie. “We kunnen onze focus verleggen op het groepsproces. Waarbij er ruimte is voor individuele gesprekken.” 

Onze CIOS-studenten krijgen op deze manier een unieke mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in het lesgeven”, vult CIOS teamvoorzitter Nicole Rozenberg aan. “Leren van en met elkaar, in een contextrijke situatie, om uiteindelijk een sterkere lesgever te worden.”
 

*CIOS Zuidwest-Nederland is een samenwerkingscollege van Scalda en Da Vinci College 

**Onderdeel van Pontes Scholengroep

Omhoog