Thop

Thop (Traject Heroriënterings Programma)

Tijdens dit traject krijg je intensieve coaching bij het zoeken naar een nieuwe, hopelijk beter bij je passende, opleiding. Je werkt op de computer, volgt naast de coachlessen, rekenen, Nederlands, Engels en sport. Tijdens deze sportlessen krijg je activiteiten aangeboden, waarbij je leert je grenzen te verleggen of te ervaren waar de grenzen liggen door middel van sportieve activiteiten. Verder maak je opdrachten, loop je stage bij een bedrijf  of instelling of loop je mee bij diverse opleidingen. Je maakt excursies naar bedrijven, volgt gastlessen en je werkt samen met de andere studenten aan projecten.

Het THOP-traject duurt maximaal 8 weken en wordt aangeboden op de Scalda locatie Podium in Middelburg en de Scalda locatie Vlietstraat in Terneuzen. Het is de bedoeling dat je na deze periode instroomt in de gekozen opleiding. 

Voor welke studenten is de THOP-klas?

  • Mbo-studenten Scalda in niveau 2, 3 of 4 die dreigen uit te vallen omdat ze menen een verkeerde opleidingskeus te hebben gemaakt en niet weten welke opleiding ze nu moeten gaan doen.
  • Leerlingen uit het voortgezet onderwijs die in havo 4/5 zitten, niet verder kunnen en niet weten welke mbo-opleiding ze willen gaan doen.
  • Studenten tussen de 16 en 23 jaar, die in bezit zijn van een vmbo-diploma, overgangsbewijs havo 3 naar 4, een mbo niveau 1 diploma hebben of via de toets ongediplomeerde instroom geplaatst zijn.

Lees alles over het THOP-traject in het informatieboekje

Voor vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met:
Michel Meulmeester via 06 11 62 32 75 of [email protected]
Patricia Hinneman via 06 12 06 94 48 of [email protected]

Omhoog