Subsidies voor opleidingen en cursussen

Subsidies

Iedereen kan als volwassene bij Scalda terecht voor verschillende cursussen en opleidingen afgestemd op jouw behoefte en die van bedrijven en instellingen in de regio.

Zowel als particulier en als medewerker van een organisatie kun je bij ons terecht voor training, scholing en opleiding. We helpen jou het beste uit jezelf te halen en stimuleren je zelfs boven jezelf uit te stijgen: excellent te zijn.

En als werkgever heb je natuurlijk het beste met je werknemers voor. Vaak zijn er echter nog vragen over om- of bijscholing, over de inzet van financiële mogelijkheden en subsidies of over erkend worden als Leerwerkbedrijf.

Ons uitgangspunt is dat iedereen met plezier zijn opleiding volgt en deze met goed resultaat afrondt.

Voor particulieren

Goede scholing is altijd de investering waard. Met subsidies en fiscale voordelen bespaar je op de kosten voor een opleiding of cursus.

Op de website www.leeroverzicht.nl vind je alle regelingen voor scholing op een rij. In sommige gevallen zijn de subsidies stapelbaar. De website is op gebouwd rond de thema’s Leren, Geld en Advies. Per thema is de informatie uitgewerkt. 

Voor werkgevers

Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar je als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op. Je kunt als werkgever gebruik maken van financiële voordelen als je leren en werken stimuleert.

Op de website www.leeroverzicht.nl vind je alle regelingen voor scholing op een rij. In sommige gevallen zijn de subsidies stapelbaar. De website is op gebouwd rond de thema’s Leren, Geld en Advies. Per thema is de informatie uitgewerkt. 

Meer informatie

Heb je als particulier of werkgever (nog) vragen over de effectieve inzet van subsidies en fiscale voordelen, gekoppeld aan opleiding en organisatieontwikkeling?

Leven Lang Ontwikkelen Zeeland

Inwoners en werkgevers in Zeeland kunnen vanaf nu met hun scholings- en ontwikkelvragen terecht bij het team Leven Lang Ontwikkelen Zeeland. Dit betekent dat ze advies kunnen vragen in een persoonlijk gesprek op vier locaties verspreid over Zeeland: Terneuzen, Vlissingen, Middelburg en Goes.

Wie kan waarvoor terecht?
Werkenden, niet-werkenden, studenten, scholieren en werkgevers: iedereen kan terecht bij Leven Lang Ontwikkelen Zeeland voor gratis advies over:

  • Om- en bijscholing
  • Loopbaanoriëntatie en -advies
  • Financiële regelingen
  • Leerwerktrajecten
  • Ontwikkelvraagstukken

Waarom een Leven Lang Ontwikkelen?
Leven Lang Ontwikkelen wil mensen stimuleren om zichzelf een leven lang te ontwikkelen om zo bij te kunnen blijven in een snel veranderende arbeidsmarkt. Door het trainingsaanbod beter te laten aansluiten op de vraag vanuit het bedrijfsleven, kunnen er meer mensen aan het werk.

Dit is een initiatief van Arbeidsmarktregio Zeeland / Aan de slag in Zeeland, Leerwerkloket Zeeland, Provincie Zeeland, S-BB, Scalda en UWV.

Vragen?
Bij vragen of voor het aanvragen van een adviesgesprek kun je terecht op de website van Leven Lang Ontwikkelen Zeeland.

Zeeuws Mobiliteitsteam

Het Zeeuws Mobiliteitsteam geeft kosteloos advies aan zzp’ers, werkgevers, werkenden, werkzoekers - al dan niet met een uitkering -, maar ook aan jongere schoolverlaters met of zonder diploma. Na aanmelding via [email protected] of 06-11 00 42 17 volgt een gesprek. Daarna krijg je een maatwerktraject aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit coaching of een loopbaanonderzoek. Het team heeft een eigen budget om trajecten te financieren. 

Omhoog