Timesavers schenkt breedbandschuurmachine aan Technum van Scalda

Aansluiting onderwijs en bedrijfsleven
28 november 2018
Timesavers schenkt breedbandschuurmachine aan Technum

In het techniekcentrum Technum in Vlissingen maken studenten van Scalda diverse metalen werkstukken. De scherpe kantjes (bijvoorbeeld bramen en viezigheid) kunnen vanaf 27 november machinaal worden verwijderd op een splinternieuwe multifunctionele schuurmachine. Met het afronden van een metalen gsm-houder overhandigde Timesavers directeur Paul Hartendorp de machine symbolisch aan Veronique van der Reijt, directeur Techniek en Maritiem. De nieuwe machine vervangt de breedband schuurmachine, die dit bedrijf in 2007 aan Technum heeft geschonken.

Het bedrijf Timesavers uit Goes produceert deze machines en onderkent het belang van het goed opleiden van studenten. Paul Hartendorp: “Aan de fabricage van de machines werken medewerkers uit verschillende disciplines: elektronica, werktuigbouwkunde en mechatronica. Wij leiden meerdere studenten van Scalda op in BBL-opleidingen. Met het schenken van deze machine zorgen we voor de aansluiting met deze belangrijke doelgroep.”

Geleerde meteen in de praktijk
Directeur van het College van Techniek en Design van Scalda, Veronique van der Reijt, is verheugd over deze schenking: “Voor Scalda is een goede samenwerking met het bedrijfsleven van groot belang. Regionale bedrijven denken mee over zaken als de opleidingsopzet, de gewenste praktijkvaardigheden en de benodigde kennis. Met deze nieuwe machine van Timesavers kunnen onze studenten leren en werken met state-of-the art apparatuur. Dat is goed voor de aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven en positief voor het imago van techniek.”

Omhoog