Gezinslid met problemen

Een steuntje in de rug kan iedereen gebruiken

Heb jij een ouder die problemen heeft? Persoonlijke problemen, zoals depressie of alcoholprobleem? Of een ouder die een delict heeft gepleegd? Een ouder die chronisch ziek is? Een werkloze ouder met financiële problemen? Heb jij een broer of zus met ernstige problemen? Studenten die een gezinslid met problemen hebben, leven soms een heel ander leven. Vaak is er meer spanning thuis.

Wat betekent het voor jou? 
Als iemand bij jou thuis ernstige problemen heeft, is er vaak minder aandacht voor jou. Eerder dan anderen, bepaal je al je eigen weg. Je moet vaak sneller dan anderen volwassen worden. Je denkt na over meer complexe vragen. Soms heb je ook extra zorgtaken, omdat je je ouder moet verzorgen of meer taken in de huishouding hebt.

Zorgen 
Het is goed om er voor je gezin te zijn, als dat nodig is. Maar als je te veel moet doen, kan het ook voor jou te zwaar worden.  En soms is de situatie ook zo uitzichtloos, dat je er moedeloos van wordt. Misschien schaam je je ook en zorg je ervoor dat niemand jouw ouder ziet. Iedereen wil graag ouders, waar hij trots op kan zijn.

Hulp 
Kun jij je gevoelens over thuis met iemand delen? Is er iemand die met je meedenkt hoe je het best met jouw ouder, broer of zus kunt omgaan? Is er een vertrouwd familielid of een goede vriend(in), die met jou meedenkt en je helpt je eigen lijn uit te zetten?
’t Is belangrijk dat je er niet alleen voor staat. Als je geen goede hulp hebt van je eigen familie en vrienden, zoek dan hulp voor jezelf. Je kunt je gevoelens delen, jouw situatie goed op een rijtje zetten en je eigen lijn uitzetten.

Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan:

Wil je hulp? 
​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog