Drugsgebruik

Geen feestje zonder pillen? Pillen zijn geen feestje.

Er zijn veel verschillende soorten drugs: bijvoorbeeld cannabis (wiet en hasj), cocaïne, GHB, paddo’s, speed. Sommige mensen gebruiken elke dag drugs om zich beter te voelen; anderen alleen bij feestjes. Vaak geven de drugs een plezierig effect. Je voelt je zorgen minder of komt in een positieve roes.

Risico’s 
Het gebruik van drugs heeft ook risico’s. Je kunt ervan afhankelijk raken, omdat je elke keer weer dezelfde werking wilt. Dan draait je leven niet meer om school, werken, vrienden en relaties maar om het middelengebruik. 
De drugs kunnen je een goed gevoel geven, maar je kunt er ook van gaan flippen. Je krijgt last van duizeligheid, misselijkheid, paniekaanvallen of flauwvallen. En je loopt kans op een psychose. En wanneer je je rol voelt, versterken drugs vaak je stemming en voel je je alleen nog maar meer rot.
Verder wordt er ook veel gerommeld met drugs. Soms worden illegale middelen toegevoegd of is het THC-gehalte in de wiet te sterk. Je gezondheid loopt dan ernstig gevaar.
De middelen die je bij feesten kunt gebruiken, bijvoorbeeld GHB of XTC, zijn niet zonder gevaar. Het lijkt leuk: energiek, blij, veel praten en dansen. Maar er wordt veel geknoeid met deze middelen en als je er te veel van gebruikt, kun je heel ziek worden en zelfs out gaan.

Hulp 
Als je minder drugs wilt gaan gebruiken of er zelf mee stoppen, en het lukt je niet om dit alleen te doen, zoek dan hulp. Je krijgt ondersteuning om te minderen of stoppen met het drugsgebruik en om de oorzaken van je drugsgebruik aan te pakken.

Er zijn veel sites waar je informatie kunt vinden over drugsgebruik. Een paar goede sites zijn:
drugsinfoteam.nl
drankendrugs.nl
indigo.nl

Wil je hulp? 
​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog