College voor Welzijn

Heb jij een hart dat staat als een huis?

Jij wilt graag met mensen werken. Je helpt, begeleidt, ondersteunt en vangt ze graag op. Of dat nu kinderen zijn of senioren. Je biedt hen een luisterend oor of een helpende hand. Kortom, jij bent écht een mensenmens. Kun jij je hier helemaal in vinden? Dan is een praktijkgerichte opleiding bij Welzijn iets voor jou!
Wanneer je je goed kan inleven in lerende kinderen en zelf leergierig bent, kun je starten met de opleiding onderwijsassistent. Vind jij het een uitdaging om jonge kinderen in een liefdevolle, zorgzame omgeving op te voeden? Dan is pedagogisch werker wellicht iets voor jou.
Mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking, ouderen of mensen die niet meer thuis kunnen wonen en dat juist wel graag willen, hebben ondersteuning nodig om een leven te kunnen leiden zoals ze dat het liefste doen. Met de opleiding Maatschappelijke zorg kun jij hen helpen!
Breng je graag kennis over op anderen? Verdiep je dan eens in de opleiding tot praktijkopleider.

Ben jij een echt mensenmens?
Wie zich aanmeldt voor een welzijnsopleiding moet één ding zeker weten: ben ik geschikt voor het werken met en voor mensen? De volgende vijf eigenschappen zijn daarbij belangrijk:

 • Betrokken
 • Empatisch
 • Assertief
 • Representatief
 • Integer

Lees verder over het werk als welzijnswerker!

Opleidingen Welzijn

 • scalda drop
  Iets voor mensen betekenen vind ik heel fijn. Daarom is de opleiding Persoonlijk begeleider de perfecte opleiding voor mij!
  Joeri Bodbijl
  Maatschappelijke Zorg - Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
 • scalda drop
  Ik merk dat ik steeds zelfstandiger word. Dit maakt het makkelijker om mensen met een beperking te helpen om een normaal leven te leiden.
  Nathalie Jacobse
  Maatschappelijke Zorg- Begeleider Gehandicaptenzorg

Contactinformatie

Bezoekadres Goes: Bessestraat 4 
4462 CM Goes

Bezoekadres Terneuzen: Vlietstraat 11a
4535 HA Terneuzen

Postadres Goes: Postbus 2102 
4460 MC Goes

Postadres Terneuzen: Postbus 102
4530 AC Terneuzen

0113 - 55 80 00
0113 - 55 80 01