Kok

  • Niveau 2

Als kok voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit in de keuken. Je plant de dagelijkse werkzaamheden, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Hierbij houd je rekening met hun wensen en verwachtingen. Daarnaast zorg je ervoor dat de werkomgeving netjes en schoon is, zodat bereidingen op hygiënische wijze verlopen. Ook hoort de bevoorrading en het controleren van aangeleverde producten bij jouw werk.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Een goede kok is stressbestendig, heeft passie voor voedsel en kan keihard werken. Bezit jij deze eigenschappen? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou!

Als kok heb je een uitvoerende rol. Dat betekent dat je samen met een leidinggevende gerechten, of onderdelen daarvan, bereidt. Verder leer je veel over de grondstoffen waarmee je werkt en over de verwerking en opslag daarvan. Daarnaast kun je niet om hygiëne heen; je krijgt hierover ook lessen.

Scalda biedt in samenwerking met De Rede de opleiding ook in Terneuzen aan (bij voldoende aanmeldingen). Ben je hierin geïnteresseerd? Vraag dan nadere uitleg via Dhr. Huiser (ahuiser@scalda.nl) of Dhr. de Smet (edesmet@scalda.nl). In deze BOL-opleiding loop je stage bij een bedrijf dat past bij het niveau. Wekelijks zijn dat twee dagen (16 uur). We zoeken altijd een bedrijf bij jou in de regio, zodat je weinig reistijd hebt.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg;  
  • een mbo-diploma niveau 1. 

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Na de opleiding kun je gaan werken in de keuken van een horecabedrijf of je stroomt door naar de niveau 3-opleiding Zelfstandig werkend kok. De vervolgopleiding duurt dan nog twee jaar.

Podium 15 Middelburg Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.