Manager transport en logistiek

 • Niveau 4

Het werkterrein van een manager transport en logistiek concentreert zich rond wegtransport en warehousing. Doel is goederenstromen, opslag en distributie soepeltjes te regelen en problemen zo vroeg mogelijk te tackelen. Een flitsende baan in een sector waarin geen dag hetzelfde is.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Deze opleiding is een Mbo Keuzegids Topopleiding 2017.
 • scalda drop
  Wat er zo leuk is aan Logistiek? Het is overal en het is nooit hetzelfde!
  Cheyenne van de Linde
  Manager transport en logistiek
 • scalda drop
  Hier leer je hoe je het transport organiseert door de lucht, via het water, de weg of het spoor. Het is veel uitzoeken, regelen en aansturen.
  John Paul Kieboom
  Manager havenlogistiek

Tijdens en na je opleiding kom je in een wegtransport- of opslagbedrijf te werken waar je verantwoordelijk bent voor het zo efficiënt mogelijk vervoeren en opslaan van goederen. Om de goederen zonder problemen te behandelen verwerf je o.a. de nodige kennis over gevaarlijke stoffen en bederfelijke goederen. Natuurlijk word je ook in de commerciële kanten van het vak ingewijd. Je houdt je bezig met verkoop- en inkoopbeleid en je schrijft een eigen ondernemingsplan. 

Dit is een BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) op niveau 4. Dat betekent dat je voltijd naar school gaat met een half jaar stage in het tweede jaar en een half jaar stage in het vierde jaar.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

 • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg; 
 • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Na het behalen van je opleiding kun je direct aan de slag als manager transport en logistiek of kun je doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van de opleiding van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Boulevard Bankert 130 Vlissingen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.