Visueel communiceren

Communicatie

Je hebt het vast wel eens ergens gehoord: communicatie bestaat niet alleen uit gesproken taal, maar voor een groot deel ook uit non-verbale aspecten zoals mimiek, gebaren en lichaamshouding,

Toch is datgene wat wij bewust inzetten in de communicatie vooral de verbale communicatie. We willen een bepaalde boodschap overbrengen en verwoorden dat in onze moedertaal. Natuurlijk maken we daarbij ook veel gebruik van non-verbale communicatie, maar dit gaat meestal onbewust.

In deze training (1x 2,5 uur) leert u welke verschillende vormen van communicatie u kunt inzetten om uw boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen. U krijgt inzicht wat het effect is van het gebruik van natuurlijke en iconische gebaren tijdens de gesproken taal.

Daarnaast leert u zo’n 50 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal die gericht zijn op het onderwijs aan leerlingen tussen de 12 en 16 jaar. Zo komen bijvoorbeeld de gebaren voor media(gebruik) en straattaal aan bod.

Na afloop van de training weet u taal meer visueel te maken en op creatieve wijze de aangeleerde gebaren in te zetten in de dagelijkse praktijk op school.

Doelgroep: De training is geschikt voor iedereen.

Docent: De training wordt gegeven door mevrouw Tabitha Karman

De training bestaat uit 1 dagdeel van 15.30 - 18.00 uur en wordt gegeven op 3 juni 2019 in Goes.

Visueel communiceren

‘praat eens met je handen’

We helpen u graag!

De Academie is een onderdeel van de dienst Human Resources Management.  De activiteiten van De Academie worden uitgevoerd door Sandra Bilderbeek en Miriam Boxman. Heb je een suggestie voor een training of een vraag? Neem dan contact op via: [email protected].

Sandra Bilderbeek, HRM Adviseur

ma. t/m vrij. 8.30 - 16.30 uur

0118558765

[email protected]

Miriam Boxman, Managementassistent
ma. 8.30 -16.30 uur / di. en do. 8.30 - 14. 30 uur
wo. 8.30 - 11.30 uur / vrij. 8.30 - 13.30 uur

0118558908

[email protected]