Aanmelden en toelating

1 mei deadline voor het mbo in 2020

Let op! Meld je aan voor een opleiding van Scalda voor uiterlijk 1 mei als je in het nieuwe schooljaar wilt starten. Alleen als je je voor die datum hebt aangemeld, heb je een toegangsrecht voor de opleiding van je keuze (er kunnen wel toelatingsvoorwaarden gelden). Normaal was dit 1 april, maar door het Coronavirus heeft de Minister dit verlengd. 

Bij Scalda kun je kiezen uit veel verschillende opleidingen. Misschien weet je al precies welke opleiding je wilt gaan volgen. Misschien ben je daar nog volop over aan het nadenken. Wat jouw situatie ook is, we helpen je graag verder, bijvoorbeeld tijdens onze open dagen. Zo zorgen we er samen voor dat je bij Scalda “op je plek” bent. In een opleiding waarin je het beste uit jezelf haalt. 

Op deze pagina informeren wij je over belangrijke zaken rondom aanmelding en toelating.

Aanmelden, in 2 stappen

  1. Denk goed na welke opleiding je wilt gaan volgen.
  2. Meld je uiterlijk op 1 mei 2020 aan. Je kunt dit digitaal regelen via de knop aanmelden op de opleidingspagina's of direct in de aanmeldmodule. Zorg ervoor dat je alle stappen in de aanmelding volledig en correct doorloopt.

In dit filmpje van de Rijksoverheid wordt duidelijk uitgelegd waarom dit belangrijk is.

Let op!

  • Check altijd de toelatingseisen van de opleiding. Sommige opleidingen hebben aanvullende toelatingseisen. Hier vind je een algemeen overzicht van de toelatingseisen.
  • We streven ernaar om je te plaatsen in de opleiding van je eerste keuze. Er is echter een aantal opleidingen, waarbij we vooraf niet kunnen garanderen dat dit daadwerkelijk gaat lukken -zelfs niet wanneer je je uiterlijk op 1 april hebt aangemeld. Dit zijn de zogenaamde 'numerus fixus' opleidingen - opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Voor deze opleidingen zijn er aparte spelregels.  Kijk hier voor meer informatie en voor de spelregels.  
  • Als één van deze twee zaken het geval is, dan adviseren wij je om je ook aan te melden voor een tweede opleiding. Als je op de wachtlijst komt of als je niet aan de aanvullende toelatingseisen voldoet, heb je alvast nagedacht over een alternatief. Let op: zo'n 'tweede keuze opleiding' mag niet een numerus fixus opleiding zijn.

Na je aanmelding

Je ontvangt binnen 5 werkdagen een e-mail met de bevestiging van je aanmelding en met informatie over het vervolgtraject. In die e-mail vind je ook een e-mailadres en telefoonnummer waar je terecht kan met vragen over de status van je aanmelding.  Denk er dus aan om je e-mail te checken!