Samen maken we Zeeland

Rusthoeve

Charlotte van Sluijs is directeur van Het Agrarisch Innovatie en Kennis Centrum Rusthoeve in Colijnsplaat. Bij Rusthoeve wordt onderzoek gefaciliteerd waarmee belangrijke kennis wordt gewonnen over de innovatie van akkerbouw in de regio Zuidwest Nederland. Met thema's zoals duurzaamheid in de akkerbouw levert Rusthoeve een belangrijk aandeel aan de akkerbouw van de toekomst.

Samen maken we Zeeland | Proefboerderij Rusthoeve


Akkerbouw 2.0

Charlotte draagt daarnaast haar steentje bij aan de kennis van de nieuwe generatie akkerbouwers: zo ontvangt Charlotte al drie jaar iedere week een groep studenten van onze opleidingen Plantenteelt. Bij Rusthoeve leren zij wat er allemaal komt kijken bij een baan in de akkerbouw.

Een van die studenten is Jaap Kik. Jaap volgt bij ons de opleiding Vakexpert teelt en groene technologie. De liefde voor de agrarische sector is niet zomaar ontstaan:

’Ik was op zoek naar een zomerbaantje, dus ging ik bij een boer langs. Die zei dat ik gelijk kon beginnen. Sindsdien is het gevoel voor akkerbouw gegroeid. Het is een passie geworden'.

Nauwe samenwerking

Jaap wordt onder andere begeleid door docent Plantenteelt Koos van Splunter. Hij geeft aan dat de samenwerking tussen bedrijven, onderzoek en onderwijs erg belangrijk is. Het zorgt ervoor dat de akkerbouw in Zeeland nóg beter wordt. De nauwe samenwerking tussen Rusthoeve en Scalda combineert het onderwijs met het bedrijfsleven. Zo maken wij Zeeland samen klaar voor de toekomst van de agrarische sector.

En Jaap? Die is ook klaar voor de toekomst. Over vijf jaar ziet hij zichzelf als medewerker bij een boer. Daar hoopt hij veel te leren zodat hij uiteindelijk zijn grote doel kan bereiken: bedrijfsleider worden bij een agrarisch bedrijf. Zo maken wij Zeeland samen met Charlotte, Jaap en Koos innovatiever.

Ontdek Proefboerderij Rusthoeve via proefboerderij-rusthoeve.nl

Ik was op zoek naar een zomerbaantje, dus ging ik bij een boer langs. Die zei dat ik gelijk kon beginnen. Sindsdien is het gevoel voor akkerbouw gegroeid. Het is een passie geworden.

Jaap Kik
student opleiding Vakexpert teelt en groene technologie

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Heb jij een bijzonder verhaal en wil jij ook samen met ons Zeeland maken? Deel het met ons.

Neem direct contact op

Omhoog