Samen maken we Zeeland

The Kingfish Company

Johan de Bat werkt als docent- en opleidingsontwikkelaar bij onze splinternieuwe opleiding Aquacultuur, één van de groene opleidingen van Scalda. Binnen deze opleiding worden onze studenten opgeleid tot echte experts in de waterteelt. Zo leren ze op een innovatieve én duurzame manier zoutwaterdieren en zilte gewassen -zoals zeewier- kweken.

Samen maken we Zeeland | The Kingfish Company


Een duurzaam Zeeuws product

De opleiding Aquacultuur is in samenwerking met verschillende Zeeuwse bedrijven ontwikkeld. Een van die bedrijven is Kingfish Zeeland, dat vlak naast de Zeelandbrug is gevestigd. Met zeewater uit de Oosterschelde kweken zij de duurzame vissoort Yellowtail. Onder andere het gebruik van groene energie, duurzame technologie en methodieken, en het gebruik van zeewater in plaats van zoetwater bij de kweek van Yellowtail maakt dat deze vis een zeer duurzaam product is. Kingfish levert de vissoort dagelijks vers aan horeca en detailhandel in Nederland én in de rest van Europa.

Samen de opleiding vormgeven

Jennie de Haan is hatchery specialist bij Kingfish. Hier oogst ze viseitjes om hier vervolgens nieuwe vissen van te kweken. Voor haar is het erg belangrijk dat Kingfish onderdeel is van de opleiding tot vakexpert teelt op water (Aquacultuur). Daarom heeft ze met plezier meegewerkt aan het vormgeven van de opleiding. Ook biedt Kingfish stageplekken aan. Hiermee zijn zij een belangrijk onderdeel van de toekomst van onze studenten.

Hoewel de opleiding nog maar relatief nieuw is, is Johan nu al trots: ‘Onze studenten die stagelopen bij Kingfish en andere bedrijven doen het eigenlijk allemaal heel goed. De bedrijven zijn heel tevreden over de studenten. En als zij het goed doen, betekent het dat wij het ook een beetje goed doen!’ Zo maken wij Zeeland samen met Johan en Jennie duurzamer.

Ontdek The Kingfish Company via the-kingfish-company.com

Onze studenten die stagelopen bij Kingfish en andere bedrijven doen het eigenlijk allemaal heel goed.

Johan de Bat
Docent- en opleidingsontwikkelaar

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Heb jij een bijzonder verhaal en wil jij ook samen met ons Zeeland maken? Deel het met ons.

Neem direct contact op

Omhoog