Samen maken we Zeeland

De Werf

Bart Melis is samen met zijn broer Paul eigenaar van restaurant De Werf in Veere. Dit restaurant is uniek door haar historie: ontstaan uit een oude scheepswerf. Die Zeeuwse scheepswerf was een belangrijke plek voor internationale handel. In 1969 is het omgebouwd tot restaurant, maar die unieke Zeeuwse historie is nog te voelen in het monumentale restaurant. In zijn restaurant is Bart niet enkel bezig met horeca, maar leidt hij ook studenten op tot gastheer, kok of horecamanager. Zijn missie? Door het helpen van jongeren een steentje bijdragen aan de kwaliteit van de Zeeuwse horecasector.

Samen maken we Zeeland | Restaurant De Werf


Een mooie toekomst voor Zeeland

Bart werkt nauw samen met Michiel Hardy. Michiel is coach/vakdocent koken (horeca) bij De Werf én vakdocent bij Scalda. Hij begeleidt praktijkstudenten en reguliere studenten bij hun horecaopleiding. Het onderwijs trekt hem: de interactie met studenten en het overbrengen van zijn passie voor horeca maken hem als docent ontzettend trots. Onze samenwerking met Zeeuwse bedrijven geeft hem goede hoop dat Zeeland een mooie toekomst tegemoet gaat met veel samenwerking tussen bedrijven, scholen en overheden.

Gastvrijheid centraal

Een van de studenten die Bart en Michiel begeleiden is Jens van Schoonhoven. Hij volgt een opleiding tot zelfstandig werkend gastheer bij Scalda. Bij restaurant De Werf werkt Jens als lerend medewerker. Hij ontvangt gasten, bereidt hun drankjes en werkt in de bediening. Met maar één doel: het tevreden maken van de gast. Eigenaar Bart voegt daar nog aan toe:

 ‘Het belangrijkste is dat de gast met een tevreden gevoel naar huis gaat. Maar als het personeel ook met een tevreden gevoel naar huis gaat, dán ben ik helemaal voldaan en is de dag voor mij voorbij.' Zo maken wij Zeeland samen met Bart, Michiel en Jens gastvrijer.

Ontdek restaurant De Werf via dewerf.nl

Als zowel de gast als het personeel tevreden naar huis gaat, dán ben ik helemaal voldaan.

Bart Melis
Eigenaar restaurant De Werf

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Heb jij een bijzonder verhaal en wil jij ook samen met ons Zeeland maken? Deel het met ons.

Neem direct contact op

Omhoog