Hey leerjaar twee - richtingswijzer

Richtingwijzer

Weet jij al welke richting je op wil?

Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) met locaties in Zeeland. Op onze school krijg je veel persoonlijke begeleiding en lessen die gericht zijn op de praktijk. Zo kun jij het beste uit jezelf halen. Kies je voor een opleiding bij Scalda, dan kies je voor een goede toekomst in de maatschappij en mooie kansen in het beroep dat jij hierna wil uitoefenen.

Welke richting kies jij? Doe de interessetest!

Voor je een opleiding kiest is het handig om te weten bij welke richting je interesse ligt.

Maak onze interessetest en ontdek welke richting bij jou past

Je profielkeuze hangt samen met de opleidingsrichting waar jij toekomst in ziet. Scalda verzorgt onderwijs in allerlei richtingen. Weet jij nog niet welke richting je op wil? Ga dan eens op onderzoek uit.

Wat je moet weten over het mbo 

In leerjaar twee van het vmbo of de mavo ga je een profielkeuze maken. De keuze die je maakt hangt natuurlijk af van de mogelijkheden op jouw school en van jouw eigen interesses en mogelijkheden. Het is dan ook handig om alvast even vooruit te kijken naar jouw toekomst op het mbo. Deze informatie helpt je daarbij op weg.  

Niveaus in het mbo 

Het mbo kent vier verschillende niveaus. Heb je de juiste vooropleiding gedaan, dan kun je starten met de opleiding van jouw keuze. Voor sommige opleidingen zijn er extra toelatingseisen. Meer informatie


Leerwegen in het mbo 

Het mbo kent verschillende leerwegen. Dit is eigenlijk de route die jij aflegt naar je diploma. De leerweg waarvoor jij kiest, bepaalt hoeveel tijd je op school en/of het leerbedrijf doorbrengt. Meer informatie


Keertje kennismaken? 

We maken graag eens kennis met je! Tijdens de jaarlijkse Doedag verwelkomen we jou graag op een van onze locaties. Wil je liever eens langskomen met je ouder(s)/ verzorger(s)? Schrijf je dan in voor één van onze open dagen of andere studiekeuzeactiviteiten! 

Contact via WhatsApp

Heb je een vraag voor ons? Neem dan contact met ons op via WhatsApp. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren. Heb je een specifieke vraag over een opleiding, zet dit er dan duidelijk bij!

Whatsapp ons

Omhoog