Praktijkroute Gehandicaptenzorg

Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg

Tijdens de Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg (ZPG) ga je gelijk aan de slag bij één van de zorgorganisaties: ’s Heeren Loo, Philadelphia, Gors en Zuidwester. Je wordt in de praktijk opgeleid tot Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG in de gehandicaptenzorg.

Je ondersteunt jouw cliënten bij de algemeen dagelijkse levensbehoeften, maar je ondersteunt ook je collega’s bij allerlei andere werkzaamheden die jullie tegenkomen. Je bent een echte ‘teamplayer’. Samen zorgen jullie ervoor dat de cliënten hun leven kunnen leiden zoals ze dat het liefste doen.

Waarom kiezen voor de Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg?

  • Je leert in de praktijk en in jouw eigen tempo
  • Je bent sociaal, assertief en je kunt in oplossingen denken
  • Je bepaalt samen met ons hoe jouw opleiding eruit komt te zien
  • Je bent creatief en je kunt je goed verplaatsen in de ander
  • Je kunt twee diploma’s op niveau 3 halen
  • Je wordt de professional van de toekomst!

Past de Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg bij jou?

Vanaf je eerste studiedag werk je mee met je collega’s in de praktijk en ondersteun je hen in het wonen, het huishouden, de begeleiding, de dagbesteding en de persoonlijke verzorging van de cliënt. Je houdt in je werk rekening met de mogelijkheden, wensen en gewoonten, normen en waarden en achtergrond van de cliënt. De ondersteuningsvragen die je tegenkomt tijdens je werk, neem je als leervragen mee naar de onderwijsdag (op vrijdag) bij Scalda. Op deze dag volg je niet op de traditionele manier lessen, maar is er een aanbod van leeractiviteiten, zoals workshops, opdrachten en leerplangesprekken. De workshops kunnen zowel door professionals uit de praktijk als door docenten van Scalda gegeven worden.

Je wordt door je docenten gecoacht en begeleid tijdens jouw leerproces. Op de werkvloer word je begeleid door collega’s en de praktijkopleider. Daarnaast werk je nauw samen met je medestudenten, zodat je ook van elkaar kunt leren. Met jouw eigen begeleiders vanuit Scalda en de zorglocatie bespreek je de voortgang van je studie en houd je bij welke kennis en vaardigheden je nog moet ontwikkelen om aan de eisen van het mbo-diploma te voldoen. Samen stel je, op maat, je eigen leerroute samen.

Na de Praktijkroute

Het werkveld vraagt steeds meer om breed opgeleide professionals die kijken naar het totale welzijn van de mens. Hiermee wordt bedoeld dat iemand niet alleen fysiek gezond moet zijn, maar ook gelukkig.

Als je de Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg succesvol hebt afgerond, heb je twee diploma’s binnen de gehandicaptenzorg behaald: Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG. Je bent daarmee van grote waarde op de arbeidsmarkt. Met deze combi-opleiding ben jij namelijk breed opgeleid en klaar voor een toekomst in de veranderende wereld van zorg en welzijn! Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen naar de opleiding Zorgprofessional op niveau 4.

Meer informatie

Heb je een vraag? Mail dan naar [email protected].

Omhoog