Branche hovenier

Hovenier

Ik kies voor Scalda Groen!

Joey werkt graag met machines en buiten: in tuinen, parken en landschappen​.

“In mijn opleiding als hovenier werk ik graag in de frisse buitenlucht tussen al het mooie groen. Binnen, op kantoor, achter een laptop, dat is niks voor mij. Ik werk het liefst met mijn handen. Ik leer het allemaal, beplanting, tuinaanleg, onderhoud, straatwerk en ontwerpen. Het meest toffe vind ik het werken met machines. Van het gebruik van een heggenschaar tot het rijden op de shovel. Het is een mooi vak dat  alleen maar belangrijker wordt in de toekomst.

Door het vele bestraten van tuinen en openbare terreinen kan het regenwater onvoldoende de de grond inzakken. Door de tegels uit de tuin te vervangen door meer planten en gras kan droogte of juist overstromingen voorkomen worden. En geef je ruimte aan vlinders en bijen. Later wil ik graag een eigen hoveniersbedrijf zodat ik mijn klanten gelukkig kan maken met de allermooiste tuinen. Dat is hoe ik het voor me zie!” – Joey, opleiding Hovenier bij Scalda Groen. 

Hovenier

Over de branche

Je verdiept jezelf in het aanleggen en onderhouden van het kleine tuintje en ook in dat van het stedelijk groen zoals daktuinen, geveltuinen, Tiny Forest, stadsparken, “groene” woontorens. Je werkt mee aan een groene toekomst, met ruimte voor fauna zoals vlinders, bijen, libellen, etc.

Werk je graag in de buitenlucht, houd je van het inrichten en beheren van tuinen maar ook dat van de groene leefomgeving in en buiten de stad? Dan is de opleiding ‘Hovenier’ iets voor jou!

Opleidingsflyer(s) aanvragen

Vul onderstaand aanvraagformulier in om de opleidingsflyer(s) van jouw keuze te ontvangen. Geef aan of je ze via de post wilt ontvangen of dat je ze wilt downloaden als .pdf bestand.

Opleidingsflyer aanvragen

Stationspark, GoesContactinformatie

Bezoekadres:
Stationspark 39
4462 DZ Goes

0113 - 55 80 00
Omhoog