Cursus veilig werken bosmaaier

Veilig werken met de bosmaaier

Overig

Veilig werken met de bosmaaier is een praktische training speciaal voor medewerkers van gemeenten, recreatiegebieden, groenbedrijven, hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven. Je leert hoe je op een veilige en verantwoorde manier gras-, kruid- en houtige gewassen kunt maaien. Bij bosmaaien gaat niets boven aandacht voor veiligheid en gezondheid.

Onzorgvuldig gebruik van bosmaaiers kan (ernstig) letsel veroorzaken. Tijdens deze training leer je de bosmaaier op een veilige, verantwoorde en ergonomische manier te gebruiken zodat jij en de mensen om je heen veilig zijn. Tijdens de praktijk word je beoordeeld en geobserveerd door onze trainer.

In de training komen verschillende onderdelen aan bod:

 • Introductie, veiligheid en Arbowet
 • Opbouw van de bosmaaier
 • Gebruik van de bosmaaier
 • Dagelijks onderhoud
 • Snijgarnituur en beschermkappen
 • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Bij een voldoende beoordeling van de trainer ontvang je een certificaat en een pasje met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Duur
De training Veilig werken met de bosmaaier duurt 1 dag.

Er zijn geen specifieke voorwaarden voor jou deelname. De training Veilig werken met de bosmaaier is speciaal voor medewerkers van gemeenten, recreatiegebieden, groenbedrijven, hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven.

De kosten van de training bedragen €270,- (ex. BTW).

Bij een voldoende beoordeling van de trainer ontvang je een certificaat en een pasje met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Meer informatie of inschrijven

Het is ook mogelijk om deze training In Company uit te voeren. Vraag naar de mogelijkheden om de training op jouw locatie voor meerdere kandidaten te verzorgen. Wil je meer informatie of inschrijven voor de training Veilig werken met de bosmaaier? Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van Dennis Plessius.

  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog