Vacansoleil Academy

 • Niveau 3
 • Niveau 4

Als je van afwisseling houdt, dienstverlenend en gastgericht bent ingesteld, mensen de vakantie van hun leven wilt bezorgen én wilt werken in een internationale omgeving met veel mensen om je heen, dan is de Vacansoleil Academy echt iets voor jou!  Vijf ROC’s in Nederland, waaronder Scalda in Goes, participeren in deze Academy.

Unieke samenwerking

Vacansoleil is de grootste aanbieder van luxe campingvakanties in Europa. Alle beschikbare kennis en ervaring van de organisatie, en van de ruim 500 campings in 16 Europese landen die bij ons zijn aangesloten, zijn in de opleiding verwerkt. Daarnaast lopen studenten tijdens de opleiding meerdere malen stage op een camping in binnen- of buitenland. Het resultaat is een mbo-opleiding die zeer praktijkgericht, veelzijdig en internationaal is opgezet.

Meer info

Kijk ook voor meer informatie over de opleiding op

www.vacansoleilacademy.nl

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  'Het was best gek om tijdens mijn stage alleen maar tussen Fransen te zitten. Maar ik heb er veel geleerd. Weet je wie mij het beste hebben geholpen met de Franse taal? De kinderen op de camping! Dat taaltje, het geduld dat ze opbrengen, dat helpt echt.
  Sanne Brusselaars
  Vacansoleil Academy
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Leidinggevende leisure & hospitality
  Ik zie mezelf echt niks anders doen dan werken in de toeristenbranche. Het is raar om te zeggen, maar ik ben hiervoor gemaakt!
  Cansu Koc
  Leidinggevende leisure & hospitality
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Leisure & Hospitality Host
  In deze opleiding zit veel animatie, dat vind ik super en daarom is deze opleiding helemaal mijn ding.
  Patrick Groot
  Leisure & hospitality host

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality, niveau 3 en
Leidinggevende leisure & hospitality, niveau 4

Tijdens de opleiding Leisure & Hospitality  maak je kennis met de onderdelen van het recreatievak. Je ontwikkelt je tot een professionele allrounder en kan straks aan de slag bij allerlei recreatiebedrijven. Gastgericht en dienstverlenend werken staan centraal, want in de recreatie is contact met (internationale) gasten heel belangrijk.

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar staan alle facetten van het werken in de recreatiewereld centraal. Zo ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het draaien van een recreatiebedrijf. Op school krijg je vakken als Toerisme, Animatie, Recreatie en Internationaal, maar ook de modern vreemde talen Engels, Frans en Duits. Daarnaast loop je een allround stage bij een recreatiebedrijf in binnen- of buitenland. Van receptie, animatie en horeca, tot winkel, terrein en het zwembad: je leert alle ins en outs over deze werkgebieden. Je ontwikkelt je eigen kwaliteiten en verkent je grenzen, zodat je in de toekomst weloverwogen keuzes kunt maken. Je stageperiode is een onvergetelijke en bijzonder leerzame periode van je opleiding. Een periode waarin je ook je talenkennis zal verbeteren.

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar volg je de algemene vakken die ook in leerjaar 1 aan bod zijn gekomen. In periode 3 kun je kiezen voor één van de twee verdiepingen in het studieprogramma: receptie of animatie. Middels speciale vakken én een gerichte stage in receptie of animatie, verbreed je je kennis op het gebied van jouw voorkeur.  

Leerjaar 3: rond je af in maart. Dit betekent dat je je diploma ont vangt op het moment dat recreatiebedrijven staan te springen om goede medewerkers. Zo kun je na je opleiding meteen aan de slag!

Aanmelden Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Aanmelden Leidinggevende leisure & hospitality

scalda drop
 • Het oordeel van studenten over onze docenten van deze opleiding

  4

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
  1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

 • in het bezit te zijn van een vmbo-k, -g of -t diploma met minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook één of meer andere moderne vreemde talen in je pakket of;
 • in het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 2 met minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook één of meer andere moderne vreemde talen in je pakket of;
 • in het bezit te zijn van een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 met een voldoende voor Engels en minimaal een voldoende voor een andere moderne vreemde taal.

Daarnaast is het belangrijk dat je het leuk vindt om vreemde talen te leren, én dat je staat te popelen om je spreekvaardigheid van die talen te vergroten. Daarnaast ben je vriendelijk, behulpzaam, collegiaal, creatief, sociaal, zelfstandig, flexibel, servicegericht, gastvrij, leergierig en communicatief sterk. Bovendien weet je van aanpakken. Lef, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen staan met grote letters in jouw woordenboek.

scalda drop
 • Het oordeel van studenten over onze docenten van deze opleiding

  4

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
  1 = heel slecht, 5 = uitstekend

De kosten voor het nieuwe studiejaar bestaan uit het wettelijk verplicht lesgeld vanaf 18 jaar en de bijkomende studiekosten. Wettelijk verplicht lesgeld vanaf 18 jaar: Kijk op www.duo.nl voor meer informatie en de actuele bedragen.

Bijkomende studiekosten:
Onderstaande bedragen geven je een beeld van de jaarlijkse bijkomende studiekosten. De bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Excursies en branchespecialisatie: € 500 in leerjaar 1 en € 400 in leerjaar 2.
 • Boeken en digitaal lesmateriaal op de Vacansoleil Academy: € 400.
 • Basispakket met o.a. tenue Vacansoleil Academy:  € 60 (eenmalig).
scalda drop
 • Het oordeel van studenten over onze docenten van deze opleiding

  4

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
  1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Als jij je diploma hebt behaald gaat er een wereld vol kansen voor je open. Dankzij al die vers verworven kennis én de ervaringen die je hebt opgedaan, ben je klaar voor een baan in de recreatiebranche. Dankzij uitgebreide praktijkervaring heb je meteen een brede basis én een stevig cv. Zo ben je op tal van fronten inzetbaar: bij de receptie, in de animatie of in de horeca en voor vele andere functies. Tijdens de verschillende stageperiodes heb je zóveel ervaring opgedaan dat zelfstandig werken voor jou heel natuurlijk is. De kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze opleiding zorgen er natuurlijk ook voor dat je ook een aantrekkelijke kandidaat bent voor functies in vele andere branches. Kortom, jij hebt de wereld wat te bieden! Maar je kunt natuurlijk óók doorstuderen.

Je diploma in maart, aan het werk in april

Bij de Vacansoleil Academy studeer je het 3e jaar af in maart. Dat is extra mooi omdat veel recreatiebedrijven in deze periode staan te springen om personeel. Het hoogseizoen is in aantocht. In deze tijd van het jaar zijn er volop vacatures voor verschillende recreatiefuncties. Tijdelijke seizoensbanen én vaste banen. Een ideale kans om direct op zoek te gaan naar een leuke job.

Baanbemiddeling

European Leisure Jobs werft en selecteert voor Vacansoleil Camping Holidays jaarlijks ruim 1200 medewerker voor verschillende animatie-, receptie- en horecafuncties. Zij helpen je graag op weg naar een leuke stage of baan bij één van de ruim 500 partners in Europese landen. Zo is het mogelijk om in het laatste jaar van je opleiding deel te nemen aan de sollicitatieprocedure. We kijken samen welke functies en recreatiebedrijven het beste ‘matchen’ met jouw kwaliteiten en ambities. Zijn er interessante vacatures? Dan stellen we je graag voor aan onze partners.

Daarnaast gaan steeds meer studenten na hun studie aan de slag bij Vacansoleil Camping Holidays zelf. Er zijn regelmatig instroommogelijkheden. Elk jaar worden veel vacatures op de campings en op het hoofdkantoor in Eindhoven succesvol ingevuld door afgestudeerden van de Vacansoleil Academy. Vacansoleil kijkt graag of er voor jou een passende functie beschikbaar is. Veel oud-studenten gingen je voor!

Doorstuderen

Met je mbo-4-diploma kun je gemakkelijk doorstromen naar diverse opleidingen. De keuze uit scholen en opleidingen lijkt eindeloos. Studenten van de Vacansoleil Academy stromen vaak door naar een hbo-opleiding in de richtingen Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Evenementmanagement, Sports & Leisure en diverse andere opleidingen.

scalda drop
 • Het oordeel van studenten over onze docenten van deze opleiding

  4

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
  1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Bessestraat 4 Goes

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.