Opleiding specialist restauratie metselwerk

Specialist restauratie metselwerk

Niveau 4

Als Specialist restauratie metselwerk herstel je historisch en waardevol metselwerk. Je onderzoekt gebreken aan het metselwerk en voert reparaties uit waar nodig. Je weet veel van historische bouwstijlen, technieken en materialen die je moet gebruiken om het werk te restaureren. Je werkt volgens instructies van je leidinggevende, maar kan wanneer nodig ook zelfstandig beslissingen nemen.

De restauratievakken zoals Bouwgeschiedenis, Organisatie Bouwproces en vaklessen Restauratie metselen volg je via het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) bij Bouwmensen in Goes.

De algemene vakken: Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap) volg je bij Scalda.

Je rondt eerst je branchediploma bij NCE af. Dan kun je doorstromen, zodat je met het behalen van de algemene vakken een volwaardig mbo diploma niveau 4 kunt behalen.

Als je toegelaten wilt worden tot deze opleiding dien je in bezit te zijn van:

  • een mbo opleiding niveau 3 Allround metselaar of ervaring in het vakgebied;
  • een branchediploma Specialist restauratie Metselwerk van NCE;
  • een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Na je opleiding kun je aan de slag als specialist restauratie metselwerk of doorstromen naar een hbo opleiding.

Let op:

Voor deze (aanvullende) opleiding heb je een branchediploma nodig van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). Bij Scalda volg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen, Engels, Loopbaan en Burgerschap en een keuzedeel. Hiermee vul je je branchediploma aan tot een volwaardige mbo niveau 4 diploma.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog