Servicemedewerker dienstverlening

Niveau 2

In het kort

Als servicemedewerker dienstverlening kun je werken in verschillende werkomgevingen, bijvoorbeeld bij recreatiebedrijven, (attractie)parken, zorginstellingen, buurthuizen, kinderopvang, basisscholen, kantoren, groepsaccommodaties, indoor- en outdoorcentra, sportverenigingen en sportaccommodaties. Dat zijn vaak bedrijven die diensten verlenen aan individuele klanten of aan groepen klanten. Je werkzaamheden zijn daarbij ondersteunend van aard. Je werkt graag ondersteunend in een organisatie. Je werkt graag met mensen en vindt het belangrijk dat alles vlot verloopt.

Leerjaar 1 
We starten in het eerste leerjaar met een gemeenschappelijk basisdeel. Voor Servicemedewerker Dienstverlening gaan we aan de slag met theorie- en praktijklessen over onderdelen van het beroep. Je start in het eerste leerjaar met een lintstage. 

Leerjaar 2 
In het tweede leerjaar zijn de lessen gericht op verdieping van het eerste leerjaar en volg je keuzedelen. Het hele tweede schooljaar loop je twee dagen stage. Juist daar leer je dat wat er op school behandeld is, echt te gaan uitvoeren. 

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:​

  • een vmbo-b-diploma of;
  • een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding).

Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld. Voor het schooljaar 2022-2023 is dit €1239,- per jaar.

Naast je lesgeld, heb je ook te maken met kosten voor het aanschaffen van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Wil je meer inzicht in alle kosten van je opleiding? Bekijk dan onderstaand overzicht.

Download kostenoverzicht (PDF)

Na de opleiding kun je gaan werken of kun je doorstromen naar het eerste leerjaar van een passende niveau 3-opleiding.

Wat ga je leren?

Welke vakken krijg je?

Bij de opleiding Servicemedewerker dienstverlening volg je onder andere de volgende vakken:

 

Keuzedelen 

Als onderdeel van deze opleiding volg je keuzedelen. De aangeboden keuzedelen zijn verbredend of verdiepend op je opleiding. Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster). Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd. 

Is dit iets voor jou?

Kerncompetenties

Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding: 

  • contactuele vaardigheden 
  • dienstverlenende instelling 
  • lichamelijke belastbaarheid 
  • omgangsvormen 
  • samenwerken 
  • plannen en organiseren

Ontdek de branche: 
Facilitair, Recreatie en Zorg

In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

Er zijn in totaal meer dan 50 video’s bij onze opleidingen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Facilitair, Recreatie en Zorg



Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog