Schoonheidsspecialist

 • Niveau 3

Als schoonheidsspecialist verzorg en verfraai je het gezicht, de handen en het lichaam van de klanten. Je geeft ook advies hoe ze zich thuis kunnen verzorgen. Een klantvriendelijke houding is hierbij erg belangrijk. Je reinigt, voedt, ontspant en verzorgt de huid van je klanten waarbij je rekening houdt met hun wensen en verwachtingen. Dit kun je thuis doen, in je salon aan huis, maar ook in grotere beautysalons of in sauna- of wellnesscentra.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Wanneer je ergens minder goed in bent, staan de leraren altijd voor je klaar. Op de opleiding hangt er een gezellige sfeer. Het voelt hier gewoon heel vertrouwd!
  Rosan Becude
  Schoonheidsspecialist

In de opleiding leer je schoonheidsbehandelingen voor te bereiden en uit te voeren. Denk aan gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen en cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging. Je leert klanten te ontvangen, te adviseren en het verkopen van producten.  Je krijgt dus veel praktijklessen waarin je oefent op je medestudenten of op modellen. Ook doe je ervaring op in onze praktijksalons. 

Ook krijg je theorielessen als Anatomie & Fysiologie, Pathologie, Nederlands, Engels en rekenen. We vinden je persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Tijdens de lessen studieloopbaanbegeleiding kijken we hoe wij jou daar verder mee kunnen helpen. 

De kans dat je later voor jezelf gaat werken is erg groot. Daarom bereiden we je al vroeg voor op het zelfstandig ondernemerschap. Binnen onze opleiding vormen de balie en de schoonheidssalons (BALON) een ‘bedrijf’ dat 5 dagen per week open is. Dit ‘bedrijf’ wordt volledig gerund door studenten uit alle opleidingsjaren. Op deze manier krijg je de kans om verschillende competenties gekoppeld aan het ondernemen te ontwikkelen. Naarmate je verder in je opleiding komt, krijg je daarin andere functies en verantwoordelijkheden. 

In de opleiding loop je ongeveer 40% van de tijd stage. We noemen dit de beroepspraktijkvorming (BPV). Al in periode 4 van het eerste jaar ga je op stage. Je moet zelf op zoek gaan naar een BPV-adres, al helpen wij je daar natuurlijk wel bij.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Coaching bij voeding en beweging in de wellness
 • Imagestyling
 • Visagie
 • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

 • een mbo-diploma niveau 2.  

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Als schoonheidsspecialist kun je in loondienst werken voor onder andere gespecialiseerde schoonheidssalons, zoals beautysalons, wellnesscentra of sauna’s. Je kunt ook je eigen bedrijf starten. Als je (in je bedrijf) personeel in dienst neemt, heb je ook leidinggevende taken. Een andere carrièremogelijkheid is dat je filiaalmanager wordt.