Salonmanager

  • Niveau 4

Als salonmanager geef jij leiding in de kapsalon. Vaak betekent dit dat jij eigenaar bent van een kapsalon, maar het kan ook zijn dat jij filiaalmanager bent van een kappersketen.  Je bent een echte vakspecialist. Je collega’s vragen jou om advies of hulp, want jij weet alles van kniptechnieken, haarverf en styling. Maar je bent ook een ondernemer die kansen ziet in de markt en de bedrijfsvoering van jouw zaak optimaliseert. Je zet jouw vakmanschap altijd op een creatieve manier in, of je nu een ondernemingsplan maakt, een eigen haarmodelijn ontwikkelt of een training geeft aan andere kappers. Jouw passie voor het kappersvak straalt er van af!

Toevoegen aan je favorieten

In deze kopopleiding stomen we je klaar als ondernemer. Je krijgt les in ondernemen en maakt een ondernemingsplan. We ontwikkelen jouw talenten zodat je zelfstandig een kapsalon kunt leiden. Je krijgt verder les in marktonderzoek, strategie en marketing, juridische zaken, financiën, inkoop en personeel en arbeid. Maar ook je specialistische vakkennis wordt getraind, zoals kleuren en ontkleuren, permanenten etc.

Je loopt 4 dagen in de week stage bij een kapsalon. Gedurende 1 dag in de week kom je naar school.

BBL-opleiding
Je volgt deze opleiding via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), dan beslaat je beroepspraktijkvorming maar liefst 80% van je opleiding. Wil je kunnen starten, dan heb je eerst een leerwerkplek (BBL-werkplek) nodig bij een erkend leerbedrijf voor minimaal 16 uur per week. Je vindt alle erkende leerbedrijven in de kappersbrance op www.s-bb.nl.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

  • In het bezit te zijn van het diploma Allround Kapper niveau 3.

Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • contactuele vaardigheden;
  • dienstverlenende instelling;
  • mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
  • ondernemend;
  • overtuigingskracht;
  • plannen en organiseren.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download schoolkosten

Na je opleiding kun je je eigen kapsalon starten of kun je leidinggevende worden bij een kapsalon.

Bessestraat 4 Goes

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.