Praktijkroute Horeca-Toerisme

 • Overig

Ben jij praktijkgericht, steek je graag de handen uit de mouwen maar wil je eigenlijk toch ook (nog) het liefst een diploma halen? Dan bieden wij jou de Praktijkroute Horeca-Toerisme!

Scalda is samen met horeca- en toerismebedrijven uit de regio’s Walcheren, West-Zeeuws-Vlaanderen en West-Schouwen-Duiveland de Praktijkroute Horeca-Toerisme gestart waarin je zonder nog één dag op een schoollocatie te komen een mbo-diploma op niveau 2, 3 of 4 kunt halen. Bij de Praktijkroute Horeca-Toerisme ga je als student vanaf je eerste schooldag aan de slag in een horeca- en/of toerismebedrijf. Je volgt een zogenaamde BOL-opleiding en krijgt een opleidingsvergoeding. Je wordt terplekke op locatie gecoacht door een docent van Scalda en een praktijkopleider van het bedrijf. Je gaat tijdens je studie aan de slag bij verschillende bedrijven.

De Praktijkroute Horeca-Toerisme is geschikt voor iedereen. Ben jij een jongere die net van school komt, herintreder, vijftigplusser of wil je je omscholen maar zie je het niet (meer) zitten om nog in de traditionele schoolbanken te zitten? Je bent van harte welkom bij de Praktijkroute Horeca-Toerisme! En als jij dat wilt, kun je vrijwel direct starten.

Je kunt de Praktijkroute Horeca-Toerisme volgen in de onderstaande opleidingen. Wil je je inschrijven? Klik dan op één van de opleidingen en meld je daar aan.

Niveau 2

Niveau 3

Niveau 4

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Kok
  Als gasten mij komen vertellen dat het eten wat ik voor hen bereid heb heerlijk heeft gesmaakt, maakt dat mijn drukke werkdag helemaal goed!
  Cynthia Seghers
  Kok
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality
  Ik heb het heel erg naar mijn zin op deze opleiding. Alle lessen op school staan al in het teken van jouw toekomstige gasten. Je leert sociale vaardigheden, om te gaan met onverwachte situaties, organiseren en een dienstverlenende houding aan te nemen.
  Naomi van der Bijl
  Leidinggevende leisure & hospitality
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Zelfstandig werkend kok
  Ik vind het heerlijk om mijn eigen gerechten samen te stellen en te bereiden. Deze opleiding helpt mij om dagelijks met mijn passie bezig te zijn.
  Iris van Gremberghe
  Zelfstandig werkend kok

Bij de Praktijkroute Horeca-Toerisme ga je als student vanaf je eerste schooldag aan de slag in het bedrijf. Je volgt daar een BOL-opleiding. Je wordt gecoacht in het bedrijf door een coach van school en een praktijkopleider van het bedrijf. Wekelijks is er een driehoeksgesprek waarbij, aan de hand van de door jou gemaakte planning, gereflecteerd wordt op de afgelopen week. De komende week wordt dan direct ook voorbesproken.

Je gaat bij verschillende bedrijven aan de slag als medewerker-in-opleiding (MIO). Met de vragen die je in de bedrijven tegenkomt, ga je samen met de coach van Scalda aan de slag. Hierdoor sluit het onderwijs direct aan bij wat er vandaag de dag gebeurt in het bedrijfsleven.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:
in het bezit te zijn van een diploma van een geschikte vooropleiding voor het niveau van de opleiding die je kiest binnen de Praktijkroute Horeca-Toerisme.

Kerncompetenties:
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

 • contactuele vaardigheden
 • discipline
 • flexibiliteit
 • nauwkeurigheid
 • stressbestendigheid.

De kosten van de opleidingen binnen de Praktijkroute Horeca-Toerisme zijn op dit moment nog niet beschikbaar. We werken eraan om deze z.s.m. te kunnen publiceren.

Na het behalen van je diploma kun je met een flinke dosis praktijkervaring direct aan de slag in horeca- en/of toerismesector. Je kunt uiteraard ook doorstuderen.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.