Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen

 • Overig

Via de Praktijkroute Economie heb jij gedurende je studie kennisgemaakt met en veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven in de economische sector. Je bent volledig opgeleid in de praktijk en weet daarom precies wat werkgevers van jou willen en nodig hebben. Je gaat aan de slag in de commerciële of zakelijke dienstverlening. Dat doe je met passie en betrokkenheid. Je werkt bijvoorbeeld in grote multinationals of in kleinere retailbedrijven.

Praktijkroute Economie

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Ik werk graag in de praktijk. Je doet veel zelfstandig, maar bij de praktijkroute heb je de route zelf in de hand. Ik leer daarbij heel veel van mijn collega’s!
  Arlène Hertogh
  Student Praktijkroute Economie
 • scalda drop
  Het grote verschil in de praktijkroute is dat je niet meer naar school gaat, maar leert in de praktijk. Ik denk dat mijn kansen op de arbeidsmarkt na het behalen van mijn diploma veel groter zijn, omdat ik toch al drie jaar werkervaring heb en dat ook zo
  Jules Adam
  Student Praktijkroute Economie

Bij de praktijkroute Zeeuws-Vlaanderen werk je als student vanaf je eerste schooldag in het bedrijf. Je volgt daar een BOL-opleiding. Je wordt gecoacht in het bedrijf door een coach van school en een praktijkopleider van het bedrijf. Wekelijks is er een driehoeksgesprek waarbij, aan de hand van de door jou gemaakte planning, gereflecteerd wordt op de afgelopen week. De komende week wordt dan direct ook voorbesproken.

Je gaat bij verschillende bedrijven aan de slag als medewerker-in-opleiding (MIO). Met de vragen die je in de bedrijven tegenkomt, ga je samen met de coach van Scalda aan de slag. Hierdoor sluit het onderwijs direct aan bij wat er vandaag de dag gebeurt in het bedrijfsleven.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

 • een diploma van een geschikte vooropleiding voor het niveau van de opleiding die je kiest binnen de Praktijkroute Economie.

Kerncompetenties:
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

 • contactuele vaardigheden
 • discipline
 • flexibiliteit
 • nauwkeurigheid
 • stressbestendigheid.

De kosten van de opleidingen binnen de Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen zijn per opleiding en per student verschillend. Er zijn verplichte kosten voor bijvoorbeeld lesgeld (DUO) en licenties (noodzakelijk voor examinering) maar daarnaast kennen we geen verplichte boekenlijst omdat ieder leert op zijn eigen manier.Na de opleiding

Na het behalen van je diploma kun je met een flinke dosis praktijkervaring direct aan de slag in het bedrijfsleven. Met het diploma van een mbo-opleiding op niveau 4, kun je ook naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent. 

Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.