Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen

 • Overig

Via de Praktijkroute Economie heb jij gedurende je studie kennisgemaakt met en veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven in de economische sector. Je bent volledig opgeleid in de praktijk en weet daarom precies wat werkgevers van jou willen en nodig hebben. Je gaat aan de slag in de commerciële of zakelijke dienstverlening. Dat doe je met passie en betrokkenheid. Je werkt bijvoorbeeld in grote multinationals of in kleinere retail bedrijven.

Kijk voor inhoudelijke informatie en/of als je je wilt aanmelden, op de opleidingspagina's van de volgende opleidingen:

Niveau 2

Niveau 3

Niveau 4

 

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent
  Ik hou van structuur en ik word gek als ik mijn agenda kwijt ben. Zulke eigenschappen passen perfect bij het beroep waar ik voor leer.
  Sylvana Acda
  Management assistent
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Medewerker marketing en communicatie
  Voor mij is dit de ideale opleiding, omdat je er veel leert en je er veel richtingen mee uit kunt.
  Lukas de Hamer
  Medewerker marketing en communicatie
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Manager Retail
  Als klanten de winkel uitgaan met een goed gevoel en tevreden zijn met de producten die ze hebben aangeschaft, doe ik mijn werk goed. Dat vind ik het leukst aan de opleiding. Alles wat je op school leert, breng je tijdens je stage direct in de praktijk.
  Léon du Fossé
  Manager Retail

Bij de praktijkroute Zeeuws-Vlaanderen werk je als student vanaf je eerste schooldag in het bedrijf. Je volgt daar een BOL-opleiding. Je wordt gecoacht in het bedrijf door een coach van school en een praktijkopleider van het bedrijf. Wekelijks is er een driehoeksgesprek waarbij, aan de hand van de door jou gemaakte planning, gereflecteerd wordt op de afgelopen week. De komende week wordt dan direct ook voorbesproken.

Je gaat bij verschillende bedrijven aan de slag als medewerker-in-opleiding (MIO). Met de vragen die je in de bedrijven tegenkomt, ga je samen met de coach van Scalda aan de slag. Hierdoor sluit het onderwijs direct aan bij wat er vandaag de dag gebeurt in het bedrijfsleven.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

 • een diploma van een geschikte vooropleiding voor het niveau van de opleiding die je kiest binnen de Praktijkroute Economie.

Kerncompetenties:
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

 • contactuele vaardigheden
 • discipline
 • flexibiliteit
 • nauwkeurigheid
 • stressbestendigheid.

De kosten van de opleidingen binnen de Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen zijn per opleiding en per student verschillend. Er zijn verplichte kosten voor bijvoorbeeld lesgeld (DUO) en licenties (noodzakelijk voor examinering) maar daarnaast kennen we geen verplichte boekenlijst omdat ieder leert op zijn eigen manier.

Na het behalen van je diploma kun je met een flinke dosis praktijkervaring direct aan de slag in het bedrijfsleven. Met het diploma van een mbo-opleiding op niveau 4, kun je ook naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent. 

Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.