Meewerkend horeca ondernemer

 • Niveau 4

Als meewerkend horeca ondernemer werk je mee in je eigen bedrijf. Je geeft hierbij leiding aan je medewerkers maar werkt ook mee in de keuken, het restaurant of café. Het accent bij deze opleiding ligt op de kleinschalige horeca. Ook kun je met deze opleiding heel goed zelf een horecabedrijf beginnen.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Bij deze opleiding leer je de theorie van docenten die nog in de praktijk werken, zit je met studenten in een klas die dezelfde passie delen én krijg je van alle facetten van het horecavak wat mee. Je leert eigenlijk alles in één!
  Demi van der Klooster
  Meewerkend horeca ondernemer
 • scalda drop
  Run jij straks een bedrijf in de kleinschalige horeca? Wij bereiden je voor op deze ondernemende baan!

De opleiding duurt drie jaar. Je volgt theorie- en praktijklessen op school, afgewisseld met projecten en excursies in binnen- en buitenland. Je loopt de eerste twee jaar stage binnen het Netwerk Hotels Zeeland, in jaar drie ga je aan de slag binnen een erkend leerbedrijf naar keuze. Netwerk Hotels Zeeland is een unieke samenwerking tussen een aantal grotere hotels en horecabedrijven uit de regio en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Wijnkennis 2
 • Duurzaamheid in het beroep D
 • Duits in de beroepscontext B1
 • Digitale vaardigheden gevorderd

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

 • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;  
 • een mbo-diploma niveau 3.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Als je de opleiding hebt afgerond, ben je gewild in de horecabranche. Ook kun je prima uit de voeten in andere bedrijfstakken of kun je een eigen bedrijf beginnen. Het is ook mogelijk om door te stromen naar het hbo, bijvoorbeeld hoge hotelschool. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van de opleiding van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.