Meewerkend horeca ondernemer

  • Niveau 4

Als meewerkend horeca ondernemer werk je mee in je eigen bedrijf. Je geeft hierbij leiding aan je medewerkers maar werkt ook mee in de keuken, het restaurant of café. Je werkt bij of bent zelf eigenaar van een kleinschalige horeca-onderneming.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Bij deze opleiding leer je de theorie van docenten die nog in de praktijk werken, zit je met studenten in een klas die dezelfde passie delen én krijg je van alle facetten van het horecavak wat mee. Je leert eigenlijk alles in één!
    Demi van der Klooster
    Meewerkend horeca ondernemer
  • scalda drop
    Run jij straks een bedrijf in de kleinschalige horeca? Wij bereiden je voor op deze ondernemende baan!

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar van de opleiding Meewerkend horeca ondernemer leer je vooral de basis over de keuken en het restaurant. Dit wordt afgewisseld met andere vakken zoals marketing, bedrijfseconomie, management en recht. Daarnaast vinden we algemene ontwikkeling als taal, rekenen en burgerschap ook belangrijk zodat je goed bent voorbereid op je toekomst.

Je volgt deze lessen op school maar gaat ook met een project en excursies naar het buitenland!

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar verdiep je je verder op de onderwerpen (keuken en restaurant) die in leerjaar 1 aan bod zijn gekomen. Je leert bijvoorbeeld hoe om te gaan met lastige gasten en je mag voorzichtig oefenen met het leidinggeven aan een team.

Ook in het tweede leerjaar krijg je naast de praktijkvakken les in Nederlands, Engels en Duits.

Je loopt 14 weken stage in een bedrijf uit ons stagenetwerk. Dit is een Food&Beverage (restaurant) stage.

Leerjaar 3: In het derde leerjaar schrijf je je ondernemingsplan. Verder stomen we je klaar voor een baan als leidinggevende. Je krijgt les in bedrijfseconomie, recht, Nederlands, Engels en Duits. Je volgt theorie- en praktijklessen op school, eventueel afgewisseld met een excursie in het buitenland.

De tweede helft van het leerjaar loop je een managementstage van 20 weken. 

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Wijnkennis 2
  • Duurzaamheid in het beroep D
  • Duits in de beroepscontext B1
  • Digitale vaardigheden gevorderd

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

scalda drop
  • Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

  • Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

  • in het bezit te zijn van een vmbo-k, g of t diploma;
  • in het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 3;
  • in het bezit te zijn van een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4.

Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • plannen en organiseren
  • ondernemend en commercieel handelen
  • instructies en procedures opvolgen
  • overtuigen en beïnvloeden
  • formuleren en rapporteren
  • samenwerken en overleggen
  • aansturen en begeleiden
  • vakdeskundigheid toepassen
  • presenteren en analyseren.
scalda drop
  • Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

  • Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.
 

Download kostenoverzicht (PDF)

scalda drop
  • Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

  • Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Als je de opleiding hebt afgerond, ben je gewild in de horecabranche. Ook kun je prima uit de voeten in andere bedrijfstakken of kun je een eigen bedrijf beginnen. Het is ook mogelijk om door te stromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. 

scalda drop
  • Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

  • Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding

    4

    Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
    1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.