Medewerker sport en recreatie

 • Niveau 2

Als medewerker sport en recreatie ontvang je mensen in de sport- en recreatiesector en begeleid je ze bij tal van sportieve activiteiten. Je assisteert bij het organiseren en uitvoeren van verschillende activiteiten en zorgt voor schone en veilige ruimtes. Ook onderhoud je materialen.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Ik ben zelf heel rustig en ik heb alle geduld. Dat is nodig om straks als sportleider om te gaan met mensen die een beperking hebben.
  Dirk-Hein Stoffelen
  CIOS Goes Breda
 • scalda drop
  Veel mensen denken dat deze opleiding alleen bestaat uit sporten, maar dat is dus niet zo. Je bent heel divers bezig en krijgt ook zeker theorie.
  Chayenne van Friderici
  CIOS Goes Breda
 • scalda drop
  Door deze opleiding ben ik als persoon enorm gegroeid. De docenten leren mij hier volwassen en zelfstandig te worden.
  Jamie Giannotta
  CIOS Goes Breda

Tijdens de opleiding Medewerker sport en recreatie niveau 2 leer je hoe je assisteert bij trainingen en bij lessen. We leren jou hoe je jezelf dienstverlenend kunt opstellen en hoe je dat uitdraagt. Zo draag jij jouw plezier voor sport en bewegen over op anderen. Daarnaast is er aandacht voor algemene vaardigheden zoals taal en rekenen. 

‘Leren door doen’
De opleiding kent een basisprogramma en een keuzeprogramma die beiden in het eerste jaar starten. ‘Al doende leert men het meest’ heb je vast wel eens horen zeggen. Dat is nou precies waar wij met deze opleiding voor staan: leren door het te doen. Zowel op school als in je stage. Je gaat ervaring op doen in de volgende branches: zwemmen, fitness, recreatie, breedtesport, kinderopvang en ouderenzorg. Ben jij een echte ‘doener’, dan zit je hier op de juiste plek.

Ben jij een ‘topper’?
Het standaard traject duurt 2 jaar. Ben jij een ‘topper’, dan kun je het traject in 1 jaar doorlopen.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Sportspecialisatie Basis Fitness
 • Lifeguard
 • Doorstroom niveau 3 Sport en Bewegen

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

 • vmbo-diploma met de basisberoepsgerichte leerweg
 • mbo-diploma niveau 1

Voor alle opleidingen wordt een toelatingstest afgenomen. Daarbij testen wij jouw fysieke vaardigheden en testen we je motivatie. Tevens maakt een medische test onderdeel uit van de toelating. Meer informatie hierover vind je onder ‘toelating en intake’.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Keuzevakken (PDF)

Profielblok A (PDF)

Profielblok B (PDF)

Profielblok C (PDF)

Na de opleiding ga je direct aan de slag als Medewerker sport en recreatie of stroom je rechtstreeks door naar een niveau 3-opleiding.

Zwembadweg 1 Goes Terheijdenseweg 414 Breda

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.