Medewerker ICT Support

Niveau 2

In het kort

Jouw belangrijkste taken zijn het installeren en configureren van systemen en devices. Je voert activiteiten uit op het vlak van assemblage, reparatie en het verlenen van service van devices (zoals mobiele telefoons, tablets, laptops/notebooks, desktops, IoT devices, smart home devices, AV-apparatuur, VR/AR-devices en drones). Als medewerker ICT Support stel je je klantvriendelijk, klantgericht en flexibel op. Je kan goed samenwerken, overziet de consequenties van jouw handelen, je werkt nauwkeurig, hebt doorzettingsvermogen, bent oplossingsgericht en kan goed omgaan met tijdsdruk.

Leerjaar 1
De opleiding kent in het eerste leerjaar twee levels, level 01 en level 02. In het eerste leerjaar ga je op level 01 en level 02 verschillende werkzaamheden uitvoeren binnen twee afdelingen hetzij de Technische Dienst of de Servicedesk. Je werkt een sprint lang aan werkzaamheden binnen de betreffende afdeling.

Een sprint is in totaal vier weken. Drie weken werk je binnen een afdeling aan verschillende werkzaamheden. De laatste week van een sprint is een review week. In deze review week kijk je terug op je werkzaamheden die je hebt uitgevoerd en welke werkzaamheden je gaat uitvoeren in de volgende sprint op de betreffende afdeling. Een leerjaar bestaat in totaal negen sprints. Naast de werkzaamheden tijdens een sprint ontvang je lessen zoals: Nederlands, Burgerschap, Rekenen en Sport.

Leerjaar 2
In het tweede leerjaar als je level 01 en 02 hebt behaald, mag je starten met level 03. In sprint 03 van het tweede schooljaar start je met stage en deze duurt t/m sprint 05. Als je stage hebt behaald, ga je starten met verschillende examens. Deze examens starten vanaf sprint 06 en worden afgenomen binnen de afdeling Technische Dienst en Servicedesk als het gaat om ICT-werkzaamheden. Andere examens die je moet gaan maken, hebben betrekking op Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap en keuzedelen. Als je aan alle verplichtingen hebt voldaan, kom je in aanmerking voor diplomering.

Vakken en keuzedelen
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Naast de vakken volg je ook keuzedelen. Met die keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden. Lees meer over keuzedelen

Stage
Tijdens je stage maak je kennis met de reële beroepspraktijk. Ook kunnen ze vanuit school extra opdrachten mee krijgen om tijdens de BPV uit te voeren. BPV staat voor Beroepspraktijkvorming, kortweg stage genoemd. Meer informatie over stage

 

  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • een vmbo-b diploma of;
  • een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding).

  Meer informatie over toelatingseisen

   Wanneer je je inschrijft voor een mbo-opleiding, komen er kosten bij kijken. Zodra je de leeftijd van 18 bereikt, ben je verplicht om lesgeld te betalen. Daarnaast zijn er schoolgerelateerde uitgaven, aangezien je benodigdheden moet aanschaffen voor je studie. Mocht je financiële ondersteuning nodig hebben, zijn er mogelijkheden beschikbaar om je te helpen.

   Lesgeld/cursusgeld
   Lesgeld is een verplichte bijdrage aan je onderwijsinstelling, meestal vastgesteld door de overheid. Hoeveel lesgeld je betaalt, hangt af van de opleiding die je doet.

   • BOL-opleiding: €1.419,- per jaar.
   • BBL-opleiding op niveau 1 of 2: €295,- per jaar.
   • BBL-opleiding op niveau 3 of 4: €715,- per jaar.

   Meer over lesgeld/cursusgeld

   Schoolkosten
   Schoolkosten omvatten alle extra uitgaven die je nodig hebt voor je opleiding, zoals boeken, materialen, kleding, excursies en andere specifieke benodigdheden. Deze kosten variëren per studierichting en benodigdheden. Meer over schoolkosten

   Financiële Ondersteuning
   Overweeg je een mbo-opleiding te volgen, maar beperken financiële of persoonlijke omstandigheden je mogelijkheden? In dat geval bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor ondersteuning via het mbo-studentenfonds. Uiteraard dien je te voldoen aan specifieke criteria waarin je gebruik kunt maken van het mbo-studentenfonds. Meer over financiële ondersteuning

    

   Dit ga je doen en hier ga je werken
   Na de opleiding kun je gaan werken. Je kunt gaan werken bij bedrijven die beschikken over een Technische Dienst of Servicedesk.

   Doorstuderen
   Je kunt doorstromen naar een niveau 3-opleiding Allround medewerker IT Systems and Devices of doorstromen naar een niveau 4-opleiding zoals Expert IT Systems and DevicesSoftware Developer of Mediavormgever.

   Routebeschrijving
   Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

   Omhoog