Manager/ondernemer horeca

 • Niveau 4

Als manager/ ondernemer horeca werk je in een middelgroot of groot hotel en/of restaurant. Je geeft leiding aan een groep medewerkers en werkt mee in het restaurant, frontoffice of andere afdelingen. Het werk is dus zeer afwisselend. Je bent (mede)verantwoordelijk voor het beleid en streeft naar winstgevendheid en continuïteit. Ook kun je met deze opleiding heel goed zelf een horecabedrijf beginnen.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Alles wat ik hier leer en doe gaat echt over wat er als manager straks van je verwacht wordt door je gasten en het personeel.
  Annabel Koenderman
  Manager/ondernemer horeca

De opleiding duurt vier jaar. Je volgt theorie- en praktijklessen op school, afgewisseld met projecten en excursies in binnen- en buitenland. Vanaf het eerste jaar loop je ook stage, in je laatste stage krijg je de mogelijkheid om ervaring op te doen in het buitenland. Je loopt al vanaf het eerste leerjaar een aantal weken stage bij een mooi horecabedrijf  bij jou in de buurt. Op die manier ga je al vanaf jaar één aan de slag met het afwisselende werk in de horeca. 

Netwerk Hotels Zeeland is een unieke samenwerking tussen een aantal grotere hotels en horecabedrijven uit de regio en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Internationaal II: werken in het buitenland
 • Wijnkennis 2
 • Voorbereiding hbo
 • Duurzaamheid in het beroep D
 • Duits in de beroepscontext B1
 • Digitale vaardigheden gevorderd

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

 • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
 • een mbo-diploma niveau 3.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Als je de opleiding hebt afgerond, ben je gewild in de horecabranche. Ook kun je prima uit de voeten in andere bedrijfstakken of kun je een eigen bedrijf beginnen. Het is ook mogelijk om door te stromen naar het hbo, bijvoorbeeld hoge hotelschool. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van de opleiding van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.