opleiding maatwerktrajecten cios sport

Maatwerktrajecten

Niveau 3 Niveau 4

Bij CIOS Zuidwest-Nederland is het mogelijk om diverse cursussen te volgen binnen de wereld van sport en bewegen. Veel cursussen hebben een omvang van tenminste een studiejaar en bestaan uit zo’n 30 cursusbijeenkomsten per jaar. Daarnaast dient er ook stage gelopen te worden. Dit kan gecombineerd worden met je huidige baan en/of het lesgeven binnen je eigen sportvereniging. Maatwerk dus!

Een maatwerktraject volgen bij CIOS Zuidwest-Nederland betekent niet alleen het volgen van een actieve opleiding. De cursussen bevatten ook veel theorie en lesgeven op het gebied van sport en bewegen. Bijvoorbeeld hoe je mensen motiveert of hoe je trainingen verantwoord opbouwt. Wil je dus graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied? Wil je jouw kennis en vaardigheden bijspijkeren of wil je jezelf omscholen? Dan is een cursus bij het CIOS iets voor jou.

De CIOS-cursussen zorgen ervoor dat je up-to-date blijft in de wereld van sport en bewegen of geven je de mogelijkheid om nu echt die carrièreswitch richting sport en bewegen te gaan maken.

Een cursus is maatwerk

Op het CIOS kiezen reguliere studenten gedurende hun opleiding naast de algemene opleiding een aantal specialisaties. Deze specialisaties kunnen ook gevolgd worden door jou als cursist. Op niveau 3/4 zijn er meerdere grotere trainers- of beroepsopleidingen (uitstroomrichtingen  en keuzedelen in diverse profielen). De gevraagde tijdsinvestering is meestal vrij groot. Je volgt deze uitstroomrichtingen en/of keuzedelen  (inclusief stage) meerdere dagdelen (1 dag) per week voor een minimale periode van 1 jaar. Meer weten over welke uitstroomrichtingen  je bij CIOS Zuidwest-Nederland kunt volgen?

Je kunt ook kiezen voor keuzedelen die qua omvang beperkter zijn; één dagdeel per week, gedurende één jaar. Daarnaast loop je stage. Bijvoorbeeld: snowboarden, kitesurfinstructeur, golf, zwemleider, sportleider senioren, voetbal, basketbal, tennis, specifieke doelgroepen, sportbuurtwerk etc. Door het samenwerken met de bonden bieden we regelmatig trainerscursussen aan.

Wil je meer weten over onze maatwerktrajecten? Neem dan contact op met Anita Goud of Hannelore Krijger via 0113 55 86 00 of [email protected].

De maatwerktrajecten zijn speciaal voor studenten met:

  • een vmbo-diploma of;
  • een havo-diploma of;
  • een vwo-diploma of;
  • een mbo-diploma;
  • minimale leeftijd is 18 jaar.

of voor reeds afgestudeerde CIOS-ers die zich willen bij- of nascholen. Afhankelijk van het gekozen traject en van je eventuele Eerder Verworven Competenties (EVC’s) ben je één of twee jaar verbonden aan het CIOS op de locatie in Goes.

De kosten voor het volgen van een profiel zijn € 1.500,-. Voor een keuzevak betaal je €750,- met uitzondering van de cursussen voor voetbal en tennis. Daarbij komen nog schoolkosten. De kosten voor de intake in geval van een keuzevak zijn €50,-. De kosten voor de intake voor een profiel zijn €100,-

Wil je meer weten over je arbeidsmarktperspectief en je carrièrekansen? Kijk dan op www.kansopwerk.nl.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog