Leidinggevende keuken

  • Niveau 4

Als leidinggevende keuken heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In de keuken coördineer en organiseer jij de werkzaamheden. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Je kent de culinaire kneepjes van het vak en daarmee dwing je respect af bij de koks. Je geeft leiding aan hen maar het allerbelangrijkste is dat jullie samen een team vormen. Jullie werken keihard aan de heerlijkste gerechten en combinaties.

In deze eenjarige opleiding leer je leidinggeven, communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken, plannen en economie. Daarnaast werk je aan je talen. Die zijn natuurlijk nodig om buitenlandse gasten te woord te staan. Je bekwaamt je in leidinggeven en management. 

De opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), is een deeltijdopleiding van één dag in de week. Je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

  • een mbo-diploma niveau 3 Zelfstandig werkend kok.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Met dit diploma kun je gaan werken als leidinggevende in een gerenommeerd horecabedrijf. Je kunt je verder gaan richten op je carrière of je kunt doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van de opleiding van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.