Leidinggevende keuken

 • Niveau 4

Als leidinggevende keuken heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In de keuken coördineer en organiseer jij de werkzaamheden en je helpt bij het maken van de personeelsroosters. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Leidinggevende Keuken
  Bij deze opleiding komen de zaken aan bod die buitenom het koken belangrijk zijn in een professionele keuken. Je leert alles over de financiën, plannen, met mensen omgaan en duidelijke afspraken maken. Dat is super interessant en je leert er veel van!
  Ozzie Hoogesteger
  Leidinggevende keuken

Leerjaar 1: In deze eenjarige opleiding leer je leidinggeven in een keuken. Je leert over financiële zaken in een bedrijf, communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken, plannen en je krijgt les in het ontwikkelen van een afdelingsplan.

Daarnaast vinden we algemene ontwikkeling als taal, rekenen en burgerschap ook belangrijk zodat je goed bent voorbereid op je toekomst. Je gaat één dag in de week naar school en je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.

scalda drop

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

 •  in het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 3 Zelfstandig Werkend Kok.

Deze opleiding gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. 

Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

 • contactuele vaardigheden
 • creativiteit
 • flexibiliteit
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • stressbestendigheid
scalda drop

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.

Download kostenoverzicht 1ste, 2de en 3de leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

scalda drop

Met dit diploma kun je gaan werken als leidinggevende in een gerenommeerd horecabedrijf. Je kunt je verder gaan richten op je carrière of je kunt doorstromen naar een ad-traject of het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. 

scalda drop
Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.