Cursus koken in de keuken

Koken in de Horeca

Overig

Je kunt op ieder gewenst moment starten met deze cursus. Neem contact op met [email protected], dan kijken ze samen met jou wanneer je kunt beginnen.

Heb je geen horeca-achtergrond, maar ben je wel werkzaam in de horeca? Ben jij op zoek naar wat meer handvatten om je werk in de keuken beter te organiseren? Overweeg je misschien als kok aan de slag te gaan, maar heb je geen idee waar je zou moeten beginnen? Of droom jij van het werken in een  professionele keuken, maar heb je nog geen of weinig ervaring? Dan is deze snelkookcursus iets voor jou!

In 13 weken stomen wij jou klaar om te kunnen werken in de professionele keuken. Je leert praktische vaardigheden en technieken die iedere chef moet weten én kunnen.

In deze cursus leer je het reilen en zeilen van een professionele keuken. Je leert waarom een goede mis-en-place het halve werk is en hoe je dat dan doet. Je kunt gerechten of onderdelen van gerechten bereiden en weet je hoe de gerechten moet afwerken voor uitgifte. Je leert werken volgens de geldende HACCP-regels, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid. Schoonmaken (en vooral hoe je dat moet doen in een professionele keuken) hoort er ook bij. Daarnaast leer je hoe je zorgt voor het ontvangst, de controle en de opslag van geleverde producten.

Duur

Tijdens de cursus werk je bij je eigen werkgever of we zoeken een praktijkadres waar je 13 weken (minimaal 24 uur per week) aan de slag gaat. Je leert in de praktijk waarbij je wordt begeleid door een van onze coaches. Daarnaast volg je samen met andere cursisten én studenten uit het reguliere mbo wekelijkse ‘werkplaatsen’ (3 uur) waar je ondersteund wordt in de theorie en vaardigheden die je je eigen moet maken. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis bestudeert.

De training bestaat uit 12 intensieve werkweken, ondersteunende werkplaatsen, wekelijkse coaching door een Scalda-docent, aangevuld met zelfstudie over de theorie met bijbehorende opdrachten. In week 13 maak je het examen.

Niet twijfelen, maar doen als je:

  • Al werkzaam bent in een professionele keuken en breder ingezet wil worden.
  • Graag geschoold wil worden in het werken in een professionele keuken.
  • Werkzoekend bent en interesse hebt om te gaan werken in een professionele keuken (de horeca in Zeeland biedt enorm veel kansen!)

De kosten voor deze cursus bedragen € 1200 (excl. BTW). Daarnaast moet je rekening houden met eventuele kosten voor:

  • Koksuniform (witte koksbuis, zwarte koksbroek, halterschort of sloof, koksmuts of kokspet)
  • Keukenschoenen (stevig, met antislipzool)
  • Messenset
  • Boeken en licentie indien gewenst (ca. 200 euro)

Vraag ons naar de mogelijkheden rondom subsidies!

Je rondt de cursus af met een officieel examen. Na het behalen van je examen ontvang je een mbo-certificaat van Scalda. Dit certificaat wordt geregistreerd in het landelijke diplomaregister. Met het mbo-certificaat Koken in de horeca is doorstromen naar de volwaardige mbo-opleiding kok ‘easy-peasy lemonsqueezy’.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog