Cursus Helix Learning knaagdierbeheersing agrarisch bedrijf

Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (IPM-KBA)

Overig

In Nederland gelden strengen eisen voor het gebruik van biociden voor bestrijding van knaagdieren. Deze biociden worden rodenticiden genoemd. Vanwege het gevaar voor de volksgezondheid en de kans op doorvergiftiging kun je de middelen voor professioneel gebruik op het eigen agrarisch bedrijf alleen nog kopen wanneer je een bewijs van vakbekwaamheid hebt. Vanaf 2023 is hiervoor de licentie IPM-KBA noodzakelijk en moet je een bedrijfscertificering aanvragen.

Ben jij eigenaar of medewerker van een agrarisch bedrijf en bestrijd jij knaagdieren, zoals ratten en muizen, op eigen agrarisch terrein? Dan mag je zelf bestrijdingen uitvoeren op eigen terrein.

Met deze training haal je de licentie IPM-KBA van Bureau Erkenningen voor de bestrijding van knaagdieren op het eigen agrarische terrein. De licentie is 5 jaar geldig.

Kijk ook op www.erkenningen.nl. Op deze website van Bureau Erkenningen vind je de laatste informatie over IPM-KBA.

  • IPM werkwijze;
  • Monitoring en leefwijze knaagdieren;
  • Preventieve maatregelen en bestrijding;
  • Plan van aanpak uitvoeren, registreren en evalueren;
  • IPM in de praktijk.

Je ontvangt vooraf een E-learning. Neem deze goed door voor een goede voorbereiding voor het examen.

Duur
De training duurt 2 dagdelen inclusief examen.

Examinering
Je sluit de training af met een landelijk erkend examen. Haal je een voldoende dan ontvang je een aparte licentie IPM-KBA van Bureau Erkenningen voor de bestrijding van knaagdieren op het eigen agrarische terrein. De licentie is 5 jaar geldig.

Er zijn geen specifieke voorwaarden voor jou deelname.

De kosten van de training Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (IPM-KBA) bedragen € 299,- (excl. BTW) per persoon.

Sluit je het examen met een voldoende af dan ontvang je een aparte licentie IPM-KBA van Bureau Erkenningen voor de bestrijding van knaagdieren op het eigen agrarische terrein. De licentie is 5 jaar geldig.

Kijk ook op www.erkenningen.nl. Op deze website van Bureau Erkenningen vind je de laatste informatie over IPM-KBA.

Meer informatie of inschrijven

Wil je inschrijven of meer weten over deze training? Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van Koos Splunter.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog