Helpende Zorg en Welzijn (Dienstverlening)

  • Niveau 2

De opleiding Dienstverlening is een nieuw gestarte opleiding. Tot afgelopen jaar hadden we aparte opleidingen Helpende zorg en welzijn (HZW) en Leisure & hospitality assistant. Als dienstverlener ben je werkzaam in verschillende werkomgevingen. Te denken valt aan recreatiebedrijven, facilitaire aanbieders, zwembaden, (attractie)parken, zorginstellingen, buurthuizen, kinderopvang, groepsaccommodaties, indoor- en outdoorcentra, sportverenigingen en sportaccommodaties. Het betreft organisaties die diensten verlenen aan individuele klanten of aan groepen klanten. 

Je werkzaamheden zijn daarbij ondersteunend van aard. De doelgroep waarmee je als dienstverlener te maken hebt is erg divers en verschilt in leeftijd, cultuur, leefstijl en maatschappelijke positie. Denk bijvoorbeeld aan kinderen, campinggasten, sportbeoefenaars of zorgbehoevende ouderen.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Dit is een uitstekende start voor een nieuwe toekomst. Je wordt opgeleid tot een medewerker die heel breed inzetbaar is.

De opleiding Dienstverlening is een nieuw gestarte opleiding. Tot afgelopen jaar hadden we aparte opleidingen Helpende zorg en welzijn (HZW) en Leisure & hospitality assistant. Komend jaar wordt dit een bredere opleiding die heel praktisch is ingericht. We starten met een gemeenschappelijk basisdeel. Daarnaast volgt iedereen het profieldeel Medewerker Facilitaire Dienstverlening (nieuw!) en maak je een keuze uit de profielen Helpende Zorg en Welzijn of Medewerker Sport en Recreatie. Gastvrijheid is een rode draad in je opleiding, je werkt immers met klanten en gasten. Een belangrijk gedeelte van de opleiding bestaat uit Beroeps Praktijk Vorming (BPV), je stage. Juist daar leer je dat wat er op school behandeld is echt te gaan uitvoeren. Je maakt tijdens de opleiding kennis met verschillende stagebedrijven. 

Het basisgedeelte van de opleiding én het profieldeel Medewerker Facilitaire Dienstverlening wordt uitgevoerd op onze drie locaties Goes, Middelburg en Terneuzen. Het profieldeel Helpende Zorg en Welzijn worden aangeboden in Goes en Terneuzen. Voor het profieldeel Medewerker Sport en Recreatie ga je naar Middelburg.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)
  • Doorstroom naar niveau 3 Zorg en Welzijn
  • Engels in de beroepscontext A2
  • Duurzaamheid in het beroep B

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:  

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg; 
  • een mbo-diploma niveau 1. 

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Na de opleiding kun je gaan werken, of kun je doorstromen naar het eerste leerjaar van een passende niveau 3-opleiding.

Bessestraat 4 Goes Podium 15 Middelburg Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.