Gespecialiseerd kok

  • Niveau 4

Als gespecialiseerd kok werk je in keukens die opgedeeld zijn in verschillende parties. Je bereidt bijzondere, creatieve en luxe gerechten uit de Zeeuwse keuken. Je gebruikt lokale ingrediënten in de koude, warme of patisseriekeuken. Daarnaast coördineer en stuur je werkprocessen binnen jouw partie aan. Je stimuleert samenwerking binnen en tussen de verschillende parties, coacht (lerende) medewerkers en bewaakt de kwaliteit van de bereide producten. Je bent verantwoordelijk voor de werkzaamheden in de partie(s) en legt daarover verantwoording af bij je leidinggevende.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Een gespecialiseerd kok bij Scalda leert alles over Zeeuwse streekproducten. Iets voor jou? Zorg er dan eerst voor dat je je diploma haalt voor de opleiding Zelfstandig werkend kok (niveau 3).

Binnen deze opleiding staan Zeeuwse producten, Zilte Zaligheden, lekkere regionale producten centraal. Je hebt op de schooldag les van 10.00 tot 20.00 uur les. Je krijgt veel excursies, komt in aanraking met vele vakgebieden en vakgenoten, dus je doet een schat aan ervaring op.

De tweeleerjaren zijn opgedeeld in modules, om de twee weken werk je aan een andere module. De lessen worden gegeven op locatie van leveranciers, producenten en horecaondernemers die kwalitatief hoogwaardige vakkennis en -vaardigheden hebben op het gebied van de warme en koude keuken, patisserie en kaas en wijn. Je krijgt veel excursies, komt in aanraking met vele vakgebieden en doet een schat aan ervaring op.

Er wordt veel van je gevraagd, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Je leert je creatieve en innovatieve vermogen in te zetten waardoor je kunt meewerken aan het ontwikkelen van nieuwe recepten en dus aan de profilering en positionering van het bedrijf. Daardoor word je een gespecialiseerd kok met een dikke plus! 

scalda drop

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

  • in het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 3 Zelfstandig werkend kok.

Deze opleiding gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. 

Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • contactuele vaardigheden
  • creativiteit
  • flexibiliteit
  • plannen en organiseren
  • samenwerken
  • stressbestendigheid
scalda drop

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

scalda drop

Na het behalen van je opleiding kun je gaan werken in de keuken van een gerenommeerd horecabedrijf als gespecialiseerd kok.

scalda drop
Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.