Chauffeur wegvervoer

  • Niveau 2

Als chauffeur wegvervoer kom je nog eens ergens. Geen dag is hetzelfde. Jij zorgt ervoor dat goederen met jouw vrachtwagen van A naar B worden vervoerd in binnen- en buitenland.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Hier leer je hoe je het transport organiseert door de lucht, via het water, de weg of het spoor. Het is veel uitzoeken, regelen en aansturen.
    John Paul Kieboom
    Manager havenlogistiek

Je leert tijdens je opleiding hoe je snel en veilig laadt en lost, de lading op tijd vervoert, je vrachtwagen onderhoudt en indien nodig reparaties uitvoert. Ook de administratieve afhandeling van de rit en het contact met klanten komen tijdens de opleiding aan bod. 

Dit is een BBL (Beroeps begeleidende leerweg) opleiding op niveau 2. BBL betekent vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week lessen volgen op school.

De toelatingseis voor deze opleiding is:   

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. 

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Na je opleiding kun je verder leren voor logistieke opleidingen op niveau 3. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Planner wegtransport.

Boulevard Bankert 130 Vlissingen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.