Cursus Helix Learning Bloemstylist 1

Bloemstylist 1

Je bent creatief en bloemen en planten zijn jouw passie
Houd je van bloemen en planten? Wil je een goede basis leggen om als medewerker bij een bloemist of zelfstandig aan de slag te gaan? Dan is de opleiding Bloemiststylist 1 iets voor jou. Als bloemiststylist bind je boeketten en maak je bruidswerken en corsages. Je verzorgt de bloemen en maakt ook tafeldecoratie. Daarin combineer je creativiteit met kennis over bloemen en verkopen. Tijdens deze opleiding bouw je een goede basis op.

Tijdens deze opleiding leer je diverse typen boeketten maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Klassieke en moderne bloemwerken in een vaas of schaal;
 • Gelegenheidsbloemwerken;
 • Bruidswerken;
 • Rouwwerken;
 • Tafeldecoratie.

Duur
De opleiding bestaat uit 15 lessen van 3 uur. Deze worden in de avonden gegeven tussen 19.00 en 22.00 uur. De lessen vinden om de 2 weken plaats, uitgezonderd van de schoolvakanties.

Examinering
Je rondt de opleiding Bloemstylist 1 met een praktisch examen af. Haal je voldoende dan ontvang je een getuigschrift.

Er zijn geen specifieke voorwaarde voor je deelname. Breng je enthousiasme, creativiteit en passie voor bloemen en planten mee. De opleiding Bloemstylist 1 heeft een beperkte groepsgrootte. Er kunnen 5 tot 12 deelnemers meedoen.

De kosten voor de opleiding bedragen € 975 (excl. BTW). Dit is inclusief hulpmiddelen zoals: steekschuim, touw, draad. 

Dit is exclusief voor materialen zoals bloemen, blad en ondergronden. De examenkosten zijn ook exclusief.

Je rondt de opleiding Bloemstylist 1 met een praktisch examen af. Haal je een voldoende dan ontvang je een getuigschrift. Je kunt dan als medewerker bij een bloemist of zelfstandig aan de slag gaan.

Meer informatie of inschrijven

Het is ook mogelijk om deze training In Company uit te voeren. Vraag naar de mogelijkheden om de training op jouw locatie voor meerdere kandidaten te verzorgen. Wil je meer informatie of inschrijven voor de training Bloemstylist 1? Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van Carry Krebbers.

  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog