Assistent plant of (groene) leefomgeving

  • Niveau 1

Je verricht werk op het gebied van aanleg en onderhoud van tuinen, parken en natuurgebieden. Je assisteert bij alle voorkomende werkzaamheden. Dit kan variëren van opruimwerkzaamheden tot het helpen bij het aanleggen en onderhouden van een tuin. Tijdens de opleiding oefen je deze vaardigheden en krijg je theorie over werkomgeving, maatvoeren, gereedschappen, plantenkennis en veilig werken.

Als je je diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar niveau 2 in de hoveniersbranche.

Deze opleiding start bij een minimum aantal van 10 studenten.

Toevoegen aan je favorieten

Er zijn twee vormen van entreeopleidingen:

  • BOL (Beroepsopleidende leerweg): drie dagen naar school en twee dagen stage
  • BBL (Beroepsbegeleidende leerweg): een dag naar school en vier dagen werken

De Entreeopleiding bereidt je voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. Je krijgt onderwijs op school en in de beroepspraktijk. Op school staat het werken aan de beroepsvakken van het door jou gekozen profiel centraal. Daarnaast is er aandacht voor taal, rekenen, sport, loopbaanbegeleiding en burgerschap. 

In de BOL-variant ben je de eerste periode van het schooljaar op school en bereid je je voor op je stage die plaats gaat vinden in de laatste drie periodes van het schooljaar. Vanaf periode twee loop je stage of werk je bij een bedrijf dat bij je uitstroomrichting past. Je gaat dan drie dagen per week naar school en loopt twee dagen per week stage in de praktijk.

We bieden intensieve (individuele) coaching en loopbaanbegeleiding. Hierdoor is de kans groot dat je meer resultaat haalt in je opleiding. In de laatste periode van het schooljaar bereid je je voor op het behalen van je diploma. Heb je aan alle eisen voldaan, dan krijg je je mbo-diploma.

Keuzedelen 2019 /2020
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Ondernemend gedrag
  • Duurzaamheid in het beroep A

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

  • Je bent op 1 augustus minimaal 16 jaar.
  • Je hebt het voortgezet (speciaal) onderwijs zonder diploma verlaten;
  • Je bent in staat een mbo-opleiding niveau 1 af te ronden.

Voor deze opleiding zijn nog geen schoolkosten beschikbaar. 

Nadat je de opleiding hebt afgerond  ga je aan het werk. Als je verder wilt en kunt leren, kan je terecht bij alle andere beroepsopleidingen op niveau 2. Samen met je coach onderzoek je wat de mogelijkheden zijn.

Ravensteijnweg 1 Middelburg Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.