Assistent constructietechniek

 • Niveau 1

Heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs en wil je toch naar het mbo? Dan kun je terecht bij de entreeopleidingen van Scalda! Een eenjarige praktijkgerichte opleiding op niveau 1 die je opleidt tot assistent. Nadat je de opleiding hebt afgerond, kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of ga je aan het werk. 

Je assisteert bij werkzaamheden met metaalproducten met allerlei technieken en binnen diverse techniekrichtingen. Met dit profiel werk je bij zowel grote als kleine bedrijven in de metaal-constructietechniek. Als je je diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar niveau 2 in de metaalbewerking.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Entree - Assistent Constructietechniek
  Bij deze opleiding ben je lekker veel met je handen bezig, maar goed nadenken is ook belangrijk want veiligheid staat voorop!
  Yohanes Gebraselasea
  Entreeopleiding
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Entree - Assistent Constructietechniek
  Ik ben graag met mijn handen bezig en zie het liefst meteen resultaat aan het einde van de dag. Als ik zelf iets mag maken gaat het echt leven voor mij.
  Tariq Muhammad
  Entreeopleiding

Er zijn twee vormen van entreeopleidingen: 

 • BOL (Beroepsopleidende leerweg): drie dagen naar school en twee dagen stage. 
 • BBL (Beroepsbegeleidende leerweg): een dag naar school en vier dagen werk. 

De entreeopleiding bereidt je voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. Je krijgt onderwijs op school en in de beroepspraktijk. Op school staat het werken aan de beroepsvakken van het door jou gekozen profiel centraal. Daarnaast is er aandacht voor taal, rekenen, sport, loopbaanbegeleiding en burgerschap. De eerste periode van het schooljaar ben je op school en bereid je je voor op je stage die plaats gaat vinden in de laatste drie periodes van het schooljaar. Vanaf periode twee loop je stage of werk je bij een bedrijf welke bij je uitstroomrichting past. Je gaat dan drie dagen per week naar school en loopt twee dagen per week stage in de praktijk. 

We bieden intensieve (individuele) coaching en loopbaanbegeleiding. Hierdoor is de kans groot dat je meer resultaat boekt in je opleidingen. In de laatste periode van het schooljaar bereid je je voor op het behalen van je diploma. Heb je aan alle eisen voldaan, dan krijg je je mbo-diploma. 

Bindend studieadvies (BSA) 
In de vierde maand van de entreeopleiding krijg je een bindend studieadvies (BSA). Als je deze haalt kun je verder met de opleiding. Het bindend studieadvies wordt gebaseerd op voldoende voortgang in de studie waaruit blijkt dat je de opleiding binnen het studie jaar kunt af ronden. Specifieke eisen ten aanzien van het BSA krijg je voor aanvang van de opleiding. 

De meeste programmaonderdelen die je op school volgt, zullen op de locaties Ravensteijnweg te Middelburg of de Vlietstraat te Terneuzen gegeven worden. Afhankelijk van je woonplaats kun je de lessen volgen in Middelburg en Terneuzen. Je kunt je op beide locaties aanmelden maar het is nog niet zeker dat alle opleidingen op beide locaties van start zullen gaan.

Keuzedelen 2018 /2019
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)
 • Duurzaamheid in het beroep A

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:  

 • Je bent minimaal 16 jaar op 1 augustus.  
 • Je hebt het voortgezet (speciaal) onderwijs zonder diploma verlaten.  
 • Je bent in staat een mbo-opleiding niveau 1 af te ronden.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Verder leren? Als je verder wilt en kunt leren, kan je terecht bij alle andere beroepsopleidingen op niveau 2. Samen met je coach onderzoek je wat de mogelijkheden zijn.

Ravensteijnweg 1 Middelburg Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.