Zeeuwse vmbo-leerlingen strijden om provinciaal kampioenschap tijdens Skills Talents vakwedstrijden

28 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 vinden bij Scalda de Provinciale Kampioenschappen Skills Talents plaats. Skills Talents zijn landelijke vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo.

Provinciaal Kampioenschap
Zo’n 72 vmbo-leerlingen verdeeld over 24 teams strijden in 9 vakrichtingen om de titel het beste team van de provincie Zeeland. De wedstrijden in Goes en Vlissingen beginnen om 13:00 uur en duren tot 15:00 uur.

De Horeca, Bakkerij & Recreatie wedstrijd duurt van 10.00 – 15.00 uur en vindt plaats in de keuken en het restaurant bij de Scaldavestiging, Podium 15 in Middelburg. Deze wedstrijd is uitgebreider dan de andere omdat deze gecombineerd wordt met de Food Lab Zeeland 'Cooking Battles'!

Deelnemende leerlingen krijgen door deelname aan het Provinciaal Kampioenschap een podium om hun talenten te demonstreren en verder te ontwikkelen. Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. De wedstrijden voldoen aan de eindexamentermen van het vmbo. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn landelijk ontwikkeld door docenten en sluiten aan op de bedrijfsprofielen binnen het vmbo. Scalda organiseert dit jaar voor het zevende opeenvolgende jaar de Provinciale Kampioenschappen voor Skills Talents Zeeland. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Deelnemende vakrichtingen

  • Bloemwerk (BW), Tuinontwerp & -aanleg (TA), locatie Goes Stationspark 39.
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR), locatie Middelburg, Podium 15.
  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Dienstverlening & Producten (DP), Economie & Ondernemen (EO), Media, Vormgeving & ICT (MVI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Zorg & Welzijn (ZW), Vlissingen, Edisonweg 4a.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents vindt plaats om 17:00 uur in de entreehal van Prison Island, Podium 19, in Middelburg, naast de Scaldalocatie Middelburg op het ZEP. Tijdens deze prijsuitreiking, die wordt gepresenteerd door oud Skills winnares Ayca Grim, worden de bekers en certificaten uitgereikt aan de deelnemers. De Horecaleerlingen kunnen extra prijzen winnen die beschikbaar gesteld zijn door het netwerk van Foodlab Zeeland. Naast het beste Skillsteam is er ook een prijs voor het beste keukenteam en het beste bedieningsteam.

Zeeland Sharks finaleteam
De leerlingen die het Provinciaal Kampioenschap winnen, vertegenwoordigen de provincie Zeeland tijdens de landelijke finale van Skills Talents op 5 maart 2020 in de Frieslandhallen in Leeuwarden. Als provincieteam “Zeeland Sharks” strijden deze leerlingen in de finale tegen de andere provincieteams en hopen ze hun titel beste provincieteam van Nederland te verdedigen. Vorig jaar is het Zeeuwse provincieteam namelijk 1e geworden op het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam.

Meer informatie
Bekijk foto’s op skillszeelandnl/foto-talents
Meer informatie over de uitslagen en wedstrijden van Skills Talents
Meer informatie over Zeeland Sharks

Omhoog